Nejnovější trendy v designu obkladů a dlažeb

Na začátku nového roku, kdy mnozí z nás plánují rekonstrukce, přestavby, úpravy či dokonce výstavby nových domů a bytů či koupelny, jistě stojí za to zrekapitulovat si aktuální trendy a vývoj v designu obkladů a dlažeb.

Jak ukázala loňská výstava Cersaie 2016, stále ještě pokračuje ústup od jasných a silných barev a příklon k tónům šedé, béžové a hnědé barvy. Zatímco v předchozích letech bývaly často série doplněné nějakým výrazným prvkem (v roce 2015 byl tento prvek často v šedomodrém tónu), tentokrát i toto ustupuje do pozadí a spíše je využíváno více tónů jedné barvy v jedné ploše. Stále také samozřejmě přetrvává příklon k velkým formátům obkladů i dlažeb.
Leštěná velkoformátová dlažba Refin Prestigio Pulpis
Dalším jasným trendem jsou také 2cm silné dlažby, kterých je již široký výběr a není tedy problém najít velmi pěkně zpracovanou sérii v designu přírodního kamene či dřeva.

Dvoucentimetrové dlažby lze pokládat klasickým způsobem, ale také do pískového či štěrkového lože nebo na terče
Kromě poměrně nových designových trendů je vidět i některé přetrvávající a stále zdokonalované módní vlny, jako je design dřeva, kde se stále výrobci dlažeb snaží přicházet s novými sériemi s dokonalejším designem nebo velmi přesvědčivé napodobeniny přírodních kamenných dlažeb.

Tyto trendy samozřejmě zdaleka nejsou bez výjimky, což dokazují firmy jako CIR s velmi povedenou sérií Havana, Marca Corona s maloformátovou novinou Textile či firma Tonalité, která jako každý rok přišla s novými neotřelými formáty, které ovšem navazují na zajímavé historické dlažby a obklady let dávno minulých.
Série Arrow firmy Tonalité má neotřelý tvar obdélníků se skosenými hranami.
Potvrzuje se tím dlouhodobé hledání inspirace v minulosti, které můžeme vidět jak u obkladů, tak i u dlažeb. U těch vidíme nové a doplňované série dlažeb imitujících historické dlažby secesního typu – mezi nejpovedenější z nových sérií patří například Forme firmy Marca Corona.
11.01.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444