Nejmodernější zámkové systémy vyrábí jedna z nejstarších českých značek - TOKOZ

Důkazem, že i firmy mohou zrát jako dobré víno, je nejstarší, nepřetržitě fungující český výrobce zámků a kování - žďárský TOKOZ. Letos značka oslaví již úctyhodných 95 let od svého vzniku, zubu času však odolává stejně dobře jako její zámky.

Značka TOKOZ během posledních dvou let uvedla na trh dvě zámkové vložky chráněné vlastními patenty, které se řadí mezi špičku dostupnou nejen na českém trhu. Zámková vložka TOKOZ TECH je takřka nezničitelná, vložka TOKOZ PRO zatím stále nepřekonatelná pro zloděje.

Zkušenosti shromažďované od roku 1920, kdy zakladatel firmy pražský železář Jaroslav Rousek koupil budovy zkrachovalé továrny na sirky ve Žďáře nad Sázavou a zahájil zde výrobu visacích zámků a kování, jsou nejlépe viditelné právě na nejnovějších produktech značky.

Zámková vložka TOKOZ PRO, která je v současnosti vlajkovou lodí značky, představuje vrchol bezpečnosti mezi cylindrickými vložkami a patří k nejpokročilejším zámkovým mechanismům na světě. Systém cylindrických otočných stavítek bez pružinek je založen na třech světově ojedinělých patentech, které chrání výsledky práce konstruktérů značky TOKOZ. Nejvyšší přidanou hodnotou tohoto uzamykacího mechanismu je především výjimečná bezpečnost – TOKOZ PRO se zatím nepodařilo překonat žádnými běžně používanými destruktivními či nedestruktivními zlodějskými metodami (planžetování, bumping, apod.). Klíčový zákryt z tvrzené oceli totiž při pokusu o odvrtání rotuje. Vnitřní mechanismus je rovněž vysoce odolný proti vytržení, což jeho bezpečnost ještě dále zvyšuje.

TOKOZ PRO navíc výborně odolává v extrémních povětrnostních a prašných podmínkách, kdy je minimalizováno riziko zanesení mechanismu, zaseknutí či jiných komplikací typických u zámků pracujících na systému běžných pružinových stavítek.
V letošním roce TOKOZ zahájil prodej nové zámkové vložky TOKOZ TECH, která je nejen velmi bezpečná, ale také výjimečně odolná a trvanlivá. Vložka je vybavená mechanismem složeným z odpružených plochých stavítek s ložiskovým principem, doplněným patentovanými valivými elementy umístěnými nad stavítka. Tato kombinace zajišťuje takřka nulové opotřebení klíče i stavítka samotného. Poprvé se tak odstraňuje jeden z největších nedostatků „klasických“ vložek s pružinovými stavítky – tedy přílišné opotřebení výbrusu klíče, které může vést například ke zlomení klíče nebo k zaseknutí zámkové vložky.

„Obě zámkové vložky, TOKOZ PRO i TOKOZ TECH, používáme nejen v cylindrických vložkách, určených především do vchodových dveří, ale také ve visacích zámcích, petlicích či v doplňkových kotvicích systémech. Lze tedy zabezpečit doslova celý objekt, ať jde o domácnost, obchodní či výrobní prostory,“ přibližuje všestrannost dvou nejvyhledávanějších produktů TOKOZ využití Jitka Vozábová, bezpečnostní specialistka firmy. „ Zároveň je možné u obou typů vložek vybudovat mnohaúrovňové systémy hlavního a generálního klíče, které jsou v současnosti velmi vyhledávané pro svoji bezpečnost a usnadnění použití. Jeden klíč pak slouží pro více zámků a významně se omezuje též riziko nechtěných kopií, protože duplikace podléhá přísné kontrole.“

Obě zámkové vložky si navíc i přes svou špičkovou světovou kvalitu udržují českou cenu, což je pro spotřebitele velmi příznivé. Účinné a vysoce kvalitní zabezpečení obydlí tak již nemusí být nijak finančně náročné. 
18.06.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444