Nejlevnější střešní krytiny aneb nejvýhodnější nákup kvalitní střechy

Renovace domu je často spojena s kompletní výměnou střechy, která pro řadu majitelů nemovitostí znamená dost zásadní výdaje. Proto hledáme možnost, jak pořídit nejlevnější střešní krytinu. To však často mívá dopad na samotné rozhodování o druhu materiálu střešní krytiny bez ohledu na její kvalitu a odolnost a životnost.

I přesto, že se snažíte najít nejlevnější střešní krytinu pro váš dům, je třeba důrazně připomenout, že v daném případně se nevyplatí šetřit na úkor kvality. Neošizená, kvalitní a odolná střešní krytina je zárukou dlouhého, bezproblémového užívání nemovitosti. Vždy, když vybíráte nejlevnější střešní krytinu, dbejte na porovnání kvality, užitných vlastností, způsobu zpracování a uživatelské hodnocení lidí, kteří již danou střešní tašku koupili. Jedině tak máte jistotu, že vaše volba střešních tašek nebude jedním velkým průšvihem, který bohužel zjistíte až během užívání střechy. Obzvláště u stavebních materiálů totiž platí pravidlo, že věc laciná rovná se věc dvakrát placená – pamatujte na to.

Podle čeho vybrat nejlevnější střešní krytiny?

Pokud chcete získat přehled, podle jakých hledisek je vhodné vybírat nejlevnější střešní krytinu s dobrou kvalitou, pak je ideální, když si identifikujeme, na co si dát pozor u levných a nekvalitních střešních tašek a jak se vyhnout nevýhodnému nákupu.

Při výběru střešní krytiny zvolte materiál, který vám připadne pro vaši nemovitost nejvhodnější.

Zpravidla majitelé volí mezi betonovou střešní taškou, klasickou pálenou krytinou nebo plechovou střechou. Nelze porovnávat ceny střech různých materiálů, resp. nezískáte přesné porovnání, spíše zavádějící.Proto pokud hledáte kvalitní a přitom nejlevnější střešní krytinu, pak nejprve určete finální materiál a teprve poté porovnávejte střešní tašky od různých výrobců. Pokud jste si například vybrali střechu z betonu, pak na vás nyní čeká hodnocení jednotlivých výrobců a značek. Přestože vás zajímá nejlevnější betonová střešní krytina, věnujte extra pozornost hodnocení kvality zpracování výrobků. Výrobce by měl uvádět popis. Důležitým hlediskem při výběru nejlevnější střešní krytiny je i samotná šíře výběru produktů. Jedná se o to, že přestože seženete určitý typ tašek za velmi dobrou cenu, nemusíte stejně levně nakoupit další komponenty, ostatní typy tašek (hřebenáče, T-kusy aj.) a pak se původní nízká cena mění v noční můru.

Prvotřídní distributor/výrobce střešní krytiny by měl bez okolků poskytnout garantovanou záruku minimálně 25 let. Stejně tak by součástí finální ceny střešních tašek měla být bezplatná doprava a např. poskytnutí palet zdarma. I tyto faktory se promítají do finální ceny.
Kvalitu výrobků, široký výběr produktů, garantovanou záruku 30 let, dopravu i palety zdarma - to vše splňuje společnost Mediterran, která nabízí produktové řady Standard, Danubia, Coppo, Rundo, Zenit a od letošního roku novinku Synus. Střešní krytina TERRAN Synus je díky svému jedinečnému tvaru, sinusoidě, přímo předurčená k rekonstrukcím starších budov a zároveň svým elegantním tvarem bude pýchou všech novostaveb.

Veškeré informace o produktech TERRAN najdete na www.mediterrancz.cz
31.03.2015 | PR
  • Mediterran CZ, s.r.o.

    Tradice výroby betonových tašek Mediterran sahá až do roku 1920, kdy začala manuální výroba v obci Neded na Slovensku. Ještě i v současnosti v této oblasti nacházíme střechy pokryté 70-80 letou tzv. „mészárosovskou“ taškou. Výroba betonové krytiny byla zahájena jako rodinné podnikání a vývojem přešla od manuálního způsobu přes poloautomatizovanou technologii až k dnešnímu plnoautomatizovanému evropskému standardu zodpovídajícímu způsobu výroby. V současnosti nabízíme 5 základních řad našich výrobků.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444