Nejlepší přítelkyně vaší koupelny? Galerka!

Obraz galerky, jako plastové krabičky se zrcadlovými dvířky a několika málo vnitřními poličkami, to už je leda nostalgická vzpomínka. Dnešní galerky Dřevojasu, vyrobené z kvalitního LTD nebo MDF materiálu a ve vysoce precizním lakovaném provedení, představují luxusní doplněk koupelnového nábytku, který dostává ve výrobě do vínku mnoho chytrých doplňků.

Primární funkcí koupelnové galerky je zprostředkovat další úložný prostor na koupelnové drobnosti a poskytnout komfortní zrcadlovou plochu. Ovšem… dnešní galerky jsou už trochu jinde a disponují řadou zajímavých vlastností.

 
Detail na umístění vypínače a regulátoru stmívání
na spodní straně
 
„Zrcadlové skříňky stále více přebírají funkci osvětlení. A to nejen samotné zrcadlové plochy. Novinkou je umístění LED diodových pásků právě nikoliv pouze v horní části galerky, ale také po jejích bocích, případně na spodní straně, kde světlo dekorativně ozařuje umyvadlo a přispívá k pohodové atmosféře v koupelně,“ vysvětluje na úvod Ing. Zdeněk Blažek, manager marketingu Dřevojasu, v. d., tradičního českého výrobce koupelnového nábytku, a pokračuje:
„Výhodou světla zabudovaného v galerce je, že výrobce za vás pohlídá dostatečnou sílu světla pro opravdu komfortní nasvícení prostoru. Velmi oblíbené je zejména LED diodové studené bílé světlo. V našich galerkách ho používáme mimo jiné i z toho důvodu, že se nejvíce podobá dennímu světlu a ženy se pod ním dokonale nalíčí.“  

A pozor, to není v segmentu osvětlení galerek všechno. Světlo např. novinkového modelu galerky ENZO lze také pozvolna zhasnout. Mluvíme o efektu tzv. stmívání, který vaši koupelnu odliší a vám přinese další komfort. 
Galerka ENZO
 
Novinka – galerka AIR s eletrickou zásuvkou  

Elektrickou zásuvku chtějte!

Chytrým doplňkem galerek je také integrovaná elektrická zásuvka. V čem jsou její výhody?

„Podstatným argumentem je bezpečnost, kdy je zásuvka umístěna mimo dosah umyvadla a tedy vody. A přitom je v blízkosti zrcadla, čili při fénování, práci s kulmou nebo holení – u všech těchto úkonů na sebe budete dobře vidět,“ říká Ing. Zdeněk Blažek z Dřevojasu.

V neposlední řadě je výhodou i skrytí zásuvky v galerce, kdy nedochází k žádnému estetickému narušení konceptu koupelny. 
 

 

NOVINKA: Vestavné galerky

V duchu minimalismu, kdy vše ladí a nic nevyčnívá, se nesou také nové tzv. vestavné galerky, které po zabudování do zdi tvoří s příčkou téměř jednu rovinu. Zrcadlová dvířka se otevírají nikoliv dotekově, ale za pomoci speciálních přídavných úchytek, díky kterým nehrozí žádné otisky prstů na zrcadlové ploše

Novinka Dřevojasu – vestavná galerka GRID

Galerky nemusí být jen bílé

„Z hlediska vzhledu – povrchové úpravy galerky, je určitě novinkou možnost volit si u vybraných modelů barvu lakování boků skříňky. A to jak ve stejném odstínu, nebo klidně i kontrastní barvě, vzhledem ke zbytku koupelnové sestavy. Touto rozšířenou nabídkou boříme mýty, že galerka musí být jen klasicky bílá,“ vysvětluje Ing. Zdeněk Blažek a dodává: „Poličky v galerkách jsou ze skla a jejich výškové uspořádání je volitelné – podle vašeho vkusu a potřeb. Navíc v letošním roce zcela nově nabízíme také do galerek pořadač – krabičku z přírodního lakovaného dřeva, která může sloužit na jakékoliv drobnosti.“
 
Zaujaly vás galerky od Dřevojasu? Pokud už máte svou favoritku, podívejte se na ní v detailu na www.drevojas.cz
23.06.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444