Nejlepší pochoutky ze zeleniny

Tři vítězné recepty ze soutěže BYDLENÍ.CZ

Za všechny recepty, které nám čtenáři BYDLENÍ.CZ zaslali, děkujeme. Při výběru tří vítězných pokrmů jsme se kromě neobvyklosti a slibných chutí nechali ovlivnit i jednoduchostí přípravy. Není nad to, když chutný, lákavý a efektně vyhlížející pokrm můžete připravit bez náročného shánění surovin a dlouhého času stráveného v kuchyni.

Plněné papriky a rajčata po španělsku


Bílé (slovenské, maďarské...) papriky a rajčata (množství dle počtu strávníků), olivový olej, sýr Lučina, tavený sýr (nejlépe smetanová Pribina v kelímku), pomeranč, provensálské koření, česnek, popř. snítka čerstvé bazalky či rozmarýnu na ozdobu.


Papriky a rajčata vydlabejte, vytřete olivovým olejem a naplňte směsí sýra a Lučiny ochucenou lehce provensálským kořením, česnekem a pár kapkami šťávy z pomeranče. Naplněnou zeleninu dejte péct do středně vyhřáté trouby, občas zakapte pomerančovou šťávou, Pečte, dokud papriky nezezlátnou (ale jen tak, aby zelenina stále držela tvar). Upečené plněné papriky a rajčata se servírují na cca 2cm silných ogrilovaných plátcích ananasu, jako příloha se hodí čerstvě upečená bagetka nebo ciabatta, pečivo lehce pokapané olivovým olejem nebo šťávou z výpeku. Plněnou zeleninku můžete nahoře ozdobit ještě hvězdičkou z plátku pomeranče a snítkou bazalky nebo rozmarýnu. Poměrně jednoduchý recept na efektní jídlo pro hosty si autorka přivezla z dovolené ve Španělsku.

Autorka receptu: Jitka Nitschová

Recept pro zamilované


1 pěkný celer, 200 g Nivy, 100 g Eidamu, 100 g vlašských ořechů
na zálivku: olivový olej, sůl, cukr, vinný ocet.


Jemně nastrouhaný celer smícháme s nastrouhanou Nivou a Eidamem. Zalijeme zálivkou a posypeme jemně nasekanými vlašskými ořechy.
Chutná skvěle s tmavým chlebem nebo francouzskou bagetou. Je zdravý díky vysokému obsahu vápníku a díky celeru, o kterém se mj. mluví jako o afrodiziaku.


Autorka receptu: Jana Hrabalová

Ředkvičkové jednohubky

Čerstvé červené ředkvičky, sýr na strouhání podle chuti


Do ředkviček vydlabeme díry a vyplníme strouhaným tvrdým sýrem. Snadno tak získáte originální a velmi chutné jednohubky.


Autorka receptu: Zuzana Homolková

 

Všechny tři vybrané recepty jsme sami vyzkoušeli a našim čtenářům je vřele doporučujeme. Autorkám děkujeme, blahopřejeme a posíláme po slíbené knize. Zároveň připomínáme, že soutěž o produkty Whirlpool na stránkách BYDENÍ.CZ pokračuje. (Podrobnosti hledejte zde.)

01.11.2004 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444