Nejlepší čeští designéři v hotelu Avion

Po léta uzavřené interiéry někdejší kavárny a restaurace hotelu Avion v Brně jsou ještě do konce tohoto týdne přístupny veřejnosti jako atypická galerie. Zhlédnout zde výstavu, která představuje práce oceněné v soutěži CZECH GRAND DESIGN 2008, mohli také účastníci letošní Brněnské muzejní noci.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Funkcionalistický hotel z roku 1928 postavený podle návrhu architekta Bohuslava Fuchse proslul jako jedna z nejužších budov v Evropě a geniální řešení stavby vklíněné mezi dva sousední domy, jímž architekt dosáhl jedinečného variabilního členění vnitřních prostor, se stalo jedním ze symbolů moderní české architektury. V současné době se hotel připravuje na rekonstrukci, která začne letos v září. Rozsáhlou obnovu objektu, která by mu měla vrátit někdejší kouzlo, bude řídit architektka Eva Jiříčná.

Ani momentální sešlost a omšelost neubrala vertikálně prolínaným prostorám interiéru Fuchsova díla na atraktivitě a spolu s možností seznámit se s ukázkami současného českého špičkového designu neobvyklý výstavní projekt přilákal již tisíce návštěvníků. K vidění jsou zde některá díla nominovaná i oceněná v soutěži CZECH GRAND DESIGN 2008, prostřenictvím textů na panelech se návštěvníci seznámi s jejich tvůrci.

Výstavu, kterou v Avionu pořádá Dům umění města Brna, jsme s fotoaparátem návštivili během letošní Brněnské muzejní noci, kdy 16 zdejších institucí otevřelo brány svých výstavních síní, nádvoří, sklepení a dalších prostor přívalu návštěvníků.
19.05.2009 | sm

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444