Nejkrásnější dřevostavba roku 2008

Veletržní správa Terinvest, spol. s r.o. za podpory společnosti DataLite, s.r.o. a mediálních partnerů Časopisy pro volný čas a Golem group pořádají soutěž o "Nejkrásnější dřevostavbu roku 2008", která mapuje mimořádně zdařilé dřevostavby na území České republiky a pomáhá posilovat pozitivní vnímání této moderní technologie výstavby bytových, občanských a administrativních objektů.

Cílem a posláním soutěžní přehlídky je podporovat všechny formy zajímavé a kvalitní výstavby pracující s podstatným použitím technologie na bázi dřevěných prvků a výrobků z aglomerovaného dřeva. Soutěžní přehlídka je vyhlášena ve dvou kategoriích: panelové (sendvičové) konstrukce dřevostaveb rodinného domu a srubové konstrukce rodinného domu.

Projekty mohou do soutěžní přehlídky přihlásit architekti, projektanti, investoři, dodavatelé, developeři nebo obce, na jejichž území se stavba nachází, vždy však se souhlasem jejich autorů a vlastníků. Termín pro dodání podkladů je do 1.8.2008. Soutěž vznikla jako doprovodný program mezinárodního veletrhu Dřevostavby, pořádaném veletržní správou Terinvest, spol. s r.o.

 

Soutěžní přehlídka se vyhlašuje jako dvoukolová, první kolo hlasování z přihlášených projektů probíhá od 11.srpna do 10.října na webovém portálu www.drevostavby.eu, nebo na webu soutěže www.nejkrasnejsi-drevostavba.cz, kde hlasující vyberou z každé ze dvou kategorií dva finálové projekty. Finálové stavby budou zveřejněny v časopise Domov č. 12/08 (vychází 19.11.), ze kterých čtenáři hlasováním až do 19.12. vyberou vítěze každé kategorie.



Vítězné domy soutěže o "Nejkrásnější dřevostavbu 2008" budou představeny na 4. ročníku mezinárodního veletrhu se zaměřením na dřevěné stavby, konstrukcí a dřevovýroby - DŘEVOSTAVBY 2009, který proběhne v termínu od 26. 2. do 1. 3. 2009 v prostorách Pražského veletržního areálu v Letňanech.

Dřevostavby u nás neustále posilují svou pozici. Praxe ze zahraničí ukazuje, že neexistuje druh stavby, který by nebylo možné realizovat ze dřeva a proto se již nyní těšíme na další skvělé stavby příštího ročník přehlídky Nejkrásnější dřevostavba roku.

 

12.06.2008
  • Terinvest s.r.o.

    Společnost TERINVEST je jedním z největších organizátorů veletrhů v České republice. Veletrhy se konají především v Praze na Výstavišti Praha Holešovice. Největší veletrh AMPER se koná na Výstavišti v Brně. Veletržní správa nabízí zajištění účasti na veletrzích v ČR i v zahraničí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444