Nejhezčí okno v interiéru

Miroslava Samoelová studovala design a východní filosofie a kulturu. Pracuje jako výtvarnice a bytová architektka se zaměřením na ekologický design a přírodní materiály. Na letošním ročníku veletrhu Tendence ocenila porota soutěže Okno v interiéru její ztvárnění jako nejlepší.

Pro svoji realizaci využila návrhářka sortimentu jediného výrobce – rolet společnosti Bematech. Ze standardních produktů vytvořila vynalézavě jemnou bílobéžovou kompozici, která imponuje svojí jednoduchostí a vzdušností. „Chtěla jsem vytvořit moderní dekoraci, ale zároveň mi záleželo na tom, aby nepůsobila chladně,“  říká architektka o svém záměru.
Soutěžní téma výstavní okno neřešila poprvé a není to ani její první úspěch v této soutěži, i když je to pro ni svým způsobem atypický úkol, protože za daných okolností je okno vytrženo z kontextu interiéru a svoji skutečnou roli vlastně jen předstírá. Miroslava Samoelová ve své práci návrhářky využívá principů umění Feng-Shui a zdůrazňuje harmonii člověka s prostorem, který obývá.

08.10.2004 | sm

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444