Nechte své peníze vydělávat

Bydlení a finance I.
V tomto cyklu článků Vám nabízíme orientaci v jedné z podstatných otázek při zajišťování bydlení.
Pokud se rozhodujete, jak naložit se svými penězi, určitě vás napadla možnost založit si stavební spoření. Dobrá myšlenka!
Po právu je stavební spoření pokládáno za jednu z nejvýhodnějších forem, jak zhodnotit své peníze. Když kupříkladu uložíte do banky dvacet tisíc na pět let, tak po prvním roce dostanete navíc sotva dvě stovky. A v těchto řádech to jde stále.

U stavebního spoření přidejte ještě jednu nulu a jsme na tisících. Po prvním roce se při uložení zmiňovaných 20 000 Kč připíše na váš účet skoro pět tisíc korun. Je to samozřejmě díky státní podpoře a vyššímu úroku.
Nabídka stavebních spořitelen se liší, a proto se vyplatí vybírat. Princip přidělování a počítání státní podpory je samozřejmě u všech stejný, ale tím podobnost končí. Při srovnání šesti stavebních spořitelen na našem trhu zjistíte, že se jejich nabídka odlišuje. Většinou nabízejí roční úroky z úspor ve výši 2 % (ČMSS, VSSKB atd.).. Výjimkou snad je jen stavební spořitelna Wüstenrot, která svým klientům nabízí 2,5 %. Pro to mluví i fakt, že má jedno z nejširších produktových portfolií. A pokud uzavřete stavební spoření do konce roku a odpovíte správně na tipovací otázku, můžete vyhrát milion korun nebo jednu z dalších 110 pěkných cen.

Jak nepřijít o 4500 Kč státní podpory!

Spoříte už několik let a nechce se vám přijít po skončení vaší smlouvy o vysokou státní podporu? Máme pro vás řešení. Stačí vám uzavřít do konce roku 2003 novou smlouvu o stavebním spoření a nechat si na ni převést nárok na státní podporu. Tak si zajistíte, že stát vám bude vyplácet 450 Kč státní podpory po celou dobu trvání vaší nové smlouvy.
Nejvýhodnější podmínky pro uzavření stavebního spoření nabízí stavební spořitelna Wüstenrot. Její klienti mají jako jediní své úspory úročeny 2,5 % a. oproti běžným 2 % např. u ČMSS, VSSKB atd. Wüstenrot má velice bohatou produktovou nabídku a pokud uzavřete stavební spoření do konce roku právě u něho a odpovíte správně na soutěžní otázku, můžete vyhrát milion korun nebo jednu z dalších 110 pěkných cen.
27.11.2003 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444