Národní cena za studentský design 2015 vyhlášena

Motto 2015: ROZBAL TO S DESIGNEM!

Motto 2015: ROZBAL TO S DESIGNEM!

Design Cabinet CZ vyhlašuje společně se Slovenským centrem dizajnu a zúčastněnými školami 25. ročník soutěže o Národní cenu za studentský design 2015.

Jaké práce se mohou hlásit?

Do Národní ceny za studentský design 2015 se mohou přihlásit jakékoliv studentské práce z nejširšího spektra zahrnutého pod termínem produktový design (například nábytek pro interiéry a exteriéry), interiérové doplňky (sklo, keramika, svítidla, stolovací prvky, varné nádobí apod.), stroje, zařízení, přístroje, nářadí, zdravotnická technika, transportní design, industriální design, zemědělská technika, textilní a oděvní design, obuv, doplňky, šperk, sportovní potřeby, hračky, didaktické potřeby, hobby, obaly s důrazem na konstrukci, řešení soukromých i veřejných interiérů ap., které vznikly po 1. lednu 2013, a které nebyly přihlášeny do některého z předchozích ročníků Národní ceny za studentský design.

Soutěže se mohou zúčastnit studenti univerzit, vysokých škol, vyšších a středních odborných škol, kteří ukončili studium nejpozději v letním semestru 2015, za své školy nebo za sebe. Přijímány jsou jak práce českých, tak zahraničních studentů.

Jak dílo přihlásit?

Přihlašuje se on-line na http://www.studentskydesign.cz/cs/submission/ do 25. června 2015. V případě jakýchkoli dotazů nás kontaktujte e-mailem (info@designcabinet.cz ) či na tel. č. +420 732 560 799, coufa@email.cz (Pavel Coufalík). 

Co dál?

O dalším průběhu (přidělení registračního čísla, registračním poplatku, příp. postupu do národního kola a s ním spojené odevzdávání fyzických prací a vytištěných posterů) budete dále informováni e-mailem.
 

Důležité termíny

  • 25. června 2015: uzavření registračního formuláře (do této doby je v případě potřeby možné přihlášky a přílohy editovat); 
  • 8. září 2015: předpokládané zasedání národní poroty; 
  • Konec října až konec listopadu 2015: výstava vybraných nominovaných prací na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni. 
  • Prosinec 2015: výstava oceněných a vybraných prací Nový (z)boží! v pražské galerii Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství 
  • 28. října 2015: slavnostní vyhlášení Národní ceny za studentský design 2015. 

Ceny

  • Mezinárodní porota rozhodne o tom, kdo získá Národní cenu za studentský design 2015, kdo ocenění Excelentní studentský design 2015 a Dobrý studentský design 2015.  
  • Další ceny udělují děkani fakult, ředitelé významných muzeí, institucí a firem.
  • Na oceněné práce čeká vice než 100 000 Kč, hodnotné produkty, stáže ve významných studiích a firmách, účast v Art Campu, odkoupení prací do sbírek muzeí, zápůjčka zahraničního automobilu aj.
  • Letošním mottem grafického vizuálu soutěže je ROZBAL TO S DESIGNEM! ROZBAL TO V NÁRODNÍ CENĚ ZA STUDENSTKÝ DESIGN!
03.06.2015 | PR
  • Design Cabinet CZ

    Design Cabinet CZ vznikl v březnu roku 2008 na platformě Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství (Architecture & Building Foundation) a navazuje částečně na služby v roce 2007 zrušeného Design centra ČR. Zabývá se propagací českého designu s důrazem na profesionální kvality, mapováním jeho současného stavu a dalšími aktivitami, které chápe jako službu designérům, podnikatelům, firmám, médiím, studentům, školám i zájemcům z řad veřejnosti.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444