Nanokrystaly proti vodnímu kameni

ukázka vodního kamene

ukázka vodního kamene

Nový systém úpravy tvrdé vody a vyčištění potrubí v objektu

Kolem 82 % spotřebitelů v ČR je zásobováno pitnou vodou se zvýšeným obsahem minerálních látek. Tyto pro život nezbytné látky se usazují a způsobují trvalé problémy ekonomické, technické, estetické a hygienické. 

Moderní byt, bytový dům, ubytovací a stravovací zařízení stojí a padá s kvalitním technickým a technologickým zázemím. K tomu jistě nepatří zarostlé potrubí, ucpané sprchy, protékající záchody, nehřející kotle, výměníky či bojlery atd.
Nanotechnologie proti vodnímu kameni
ukázka vodního kamene v bojleru  
   ukázka vodního kamene v bojleru  
V posledním desetiletí se i v ČR prosazuje způsob úpravy tvrdé vody využívající fyzikálních procesů. Fyzikální úpravna vody Anticalc? PLUS 2010, se kterou vás chceme seznámit, patří k tomu nejlepšímu na našem trhu. Bez použití chemie, osmózy apod. spolehlivě zabrání tvorbě a usazování nového vodního kamene a stávající tvrdé inkrustace i měkké nánosy postupně vyčistí. 

Spolehlivost a vysoká účinnost je dána novým principem - řízenou destrukcí krystalů minerálních solí na nanokrystaly. Proces je podobný rozpouštění vloček sněhu na kapky vody, které již nemají schopnost se vázat, ani vrstvit a volně procházejí systémem až do odpadu. Výhodou je absolutní bezúdržbovost, žádné náklady na provoz a vysoká účinnost úpravy při zachování kvality pitné vody.
krystaly před úpravou  
krystaly před úpravou  
krystaly po úpravě  
krystaly po úpravě  
 
Umístění a kapacita
Umístěním na patu objektu (za fakturační vodoměr, čerpadlo) ošetřuje úpravna Anticalc? PLUS 2010 veškeré rozvody, odbočky, koncová zařízení vč. praček, myček, kotlů, koupelen, WC a kuchyní i odpadů najednou. Základní verze úpravny má kapacitu 3 000 litrů / hodinu. U objektů s větší spotřebou umožňují paralelní montáže optimálně dimenzovat úpravnu (6000, 9000.. litrů/hodinu) tak, aby náklady na její pořízení byly co nejnižší. Komplexní návrh technického a cenového řešení pro zájemce provádí zdarma technické oddělení společnosti GEOCENTRUM Teplice.
 
montáž hadicí  
 
montáž - studna, tlaková nádoba  
 
Úspory
Škody na majetku v bytě, v domě, provoze apod. vznikají všude, kde obsah minerálů ve vodě přesahuje hodnoty 1,25 mmol/l resp. 7dH. Finační ztráty na výměnách stoupaček, údržbě, opravách, snižování životnosti zařízení a ohřevu vody z důvodu vápenných úsad jdou v jednotlivých domácnostech do tisíců a ve středně velkých objektech (do 40 bytů) do desetitisíců ročně.

Největším přínosem úpravny Anticalc? PLUS 2010 je, že udržuje čistá všechna topná tělesa na ohřev vody, praní, mytí… Již slabý povlak 4 microny vápníku (dokonalý izolant) na tělesech a teplosměnných plochách bojlerů a kotlů snižuje jejich účinnost až o 30 %. Také úspory desinfekční a čistící chemie či změkčovadel nejsou zanedbatelné. 

 
trubka před a po  
Vyčištění zaneseného potrubí
Namontováním úpravny na patu objektu dochází nejen k zastavení tvorby nového vodního kamene, ale také i postupnému odstraňování stávajících nánosů vodního kamene z rozvodů. Pokud voda alespoň trochu teče, tak se potrubí dočistí. Starší rozvody se nemusí měnit, což šetří desetitisíce v rodinných domech a statisíce v panelácích, hotelech, školách apod.

graf úbytku stávajících úsad
Hygiena a zdraví
Kromě ztrát v penězích, jež jsou prokazatelné, je potřeba si uvědomit, že vápenatý povlak vnitřku rozvodů či povrchů dřezů, sprch či van je semeništěm bakterií (např. legionela).  Dráždí suchou kůži, vlasy a vytváří ekzémy. Narušuje textilní vlákno, usazuje se na rostlinách apod. To vše může být vyřešeno, když se bude upravená voda chovat jako měkká. Největší výhoda této fyzikální úpravny ovšem spočívá v tom, že i když účinně likviduje úsady vodního kamene, zároveň neznehodnocuje pitnou vodu tím, že by z ní odebírala tolik potřebný vápník a hořčík. 

 
  biopovlak v potrubí a na povrchu van,sprch... 
= významné nebezpečí rozšíření nákaz  
Anticalc PLUS tomu předchází jednak tím, že na vstupu sterilizuje všechny bakterie (nezabíjí, jenom jim nedovolí se dále pomnožovat) a jednak tím, že udržuje v čistotě celé potrubní systémy, takže bakterie se nemají kde držet a množit. Úpravna vody systémem Anticalc PLUS 2010 je určena pro užívání v pitné vodě dle legislativy ČR i EU.  

Spolehlivost
Anticalc? PLUS 2010 je mimořádně spolehlivá fyzikální úpravna. Pracuje i tam, kde jiné systémy selhaly. Bez údržby a s nezměněnou účinností pracuje desítky let. Díky ověření na mnoha tisících instalací po celé ČR poskytuje společnost GEOCENTRUM Teplice záruku vrácení peněz. Dnes již máme vysoké nároky na užívání pitné i technologické vody, stejně tak na čistotu a hygienu, dokonalou funkci rozvodů a zařízení na vodu, úspory i ekologii. Anticalc PLUS 2010 dokáže zajistit komfort užívání studené i teplé vody a úsporu nákladů ihned po jeho namontování.Likvidace vodního kamene v budovách se stává samozřejmou součástí ekologických a energeticky šetrných staveb v Evropě i České republice.
 
Nebraňte se informacím a objednejte si bezplatnou konzultaci pro váš dům z celé ČR, na zákaznické lince Geocentra tel. 800 100 731. 
 
PhDr. Dagmar Králová, jednatelka
18.07.2013 | PR
  • GEOCENTRUM s.r.o. Teplice

    Společnost se už 10 let specializuje na úpravnu pitné i technologické vody proti úsadám vodního kamene BEZ CHEMIE. Naši technici po celé ČR zdarma otestují vodu a připraví vám technický a cenový návrh řešení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444