Najdete na Stavebních veletrzích

RHEINZINK® - Systém odvodnění střech

Společnost RHEINZINK ČR na veletrhu IBF jako každoročně prezentuje střechy a fasádní systémy, svoji letošní expozici ale zaměřila především na svůj jedinečný systém odvodnění střech vyrobený rovněž z titanzinku RHEINZINK®. U stánku č. 10 v pavilonu G1 jsou po celou dobu veletrhu návštěvníkům k dispozici techničtí poradci.

Investoři kladou velký důraz na to, aby systémy odvodnění střech byly dlouhodobě funkční, bezpečné a bezúdržbové. S ohledem na tyto skutečnosti je nutné zabezpečit profesionální navržení odvodňovacího systému podle požadavků daného objektu v návaznosti na místní podmínky, související normy a předpisy. Všechny požadavky investorů beze zbytku splňuje RHEINZINK® - systém odvodnění střech. Navíc disponuje širokou nabídkou řešení za podpory technického poradenství.

Materiál

Kvalitním základem pro výrobu systému odvodnění je značkový titanzinek RHEINZINK®, což je masivní legovaný zinek vyrobený nejmodernější technologií podle EN 988 a katalogu kvalitativních kritérií Quality ZINC®. Jedná se o tradiční materiál, který více jak 40 let přesvědčuje svojí mimořádnou životností, estetickým vzhledem, vynikajícími vlastnostmi při zpracování a příkladnou ekologickou šetrností. Během času si vytváří materiál RHEINZINK® na svém povrchu rovnoměrnou ochrannou vrstvu, tzv. patinu. Tato patina je výsledkem působení povětrnostních vlivů a zaručuje výrobkům RHEINZINK® vysokou odolnost, bezúdržbovost a dlouhou životnost.

Povrchové úpravy

RHEINZINK® - odvodňovací systém se dodává ve třech variantách. Základní varianta je v provedení RHEINZINK® - leskle válcovaný, který je vhodný pro všechny typy objektů a patina na povrchu vznikne v průběhu jeho používání. Pro případy, kde je již od počátku vyžadován „hotový“ vzhled patinovaného povrchu RHEINZINK®, vyvinula firma RHEINZINK techniku tzv. „předzvětrání“. Tento patentovaný postup umožňuje kontrolované vytváření povrchového vzhledu – barva a struktura odpovídá přírodně zvětralému povrchu. Provedení tohoto typu je dvojí - "předzvětralý-pro modrošedý" nebo "předzvětralý-pro břidlicově šedý". Nejedná se v žádném případě o nanášení nějaké další vrstvy, takže nejsou ovlivněny základní vlastnosti zinku. Proces dalšího zvětrávaní probíhá přírodní formou stejně jako u RHEINZINK® - leskle válcovaného.

Sortiment


Obchodní sortiment výrobků RHEINZINK® - systému odvodnění střech disponuje více jak 500 komponenty umožňujícími vyřešit odvodnění jakéhokoliv objektu. Pro uspokojení požadavků všech zákazníků vyrábí firma RHEINZINK odvodnění v půlkulatém a hranatém provedení, ve všech třech variantách povrchu. Celý sortiment odvodnění je přesně slícován a vyroben podle parametrů evropské harmonizované normy ČSN EN 612.

Firma RHEINZINK jako přední výrobce odvodnění z titanzinku přináší svým zákazníkům i pravidelnou inovaci svých výrobků. Některé výrobky z inovačního programu uvádíme:

  • RHEINZINK®- ukončení svodu s výztuhou

(Celý detailní přehled výrobků najdete v ceníku RHEINZINK, který je k dispozici na přání na e-mailové adrese info@rheinzink.cz nebo na telefonu 00420 325615465.)

Montáž


Samotný RHEINZINK® - odvodňovací systém je vyroben s maximální kvalitou se zaměřením na detail, jehož preciznost musí být zachována i při montáži. Konstrukční detaily jednotlivých výrobků podporují jejich snadnou montáž a tedy úsporu času realizačním firmám. Základní materiál značkový titanzinek RHEINZINK® má vysokou odolnost proti mechanickému namáhání a dlouhou životnost. Všechny tyto vlastnosti by měly být zachovány i při spojování jednotlivých dílů. Materiál RHEINZINK® je dobře pájitelný. Tato tradiční klempířská technika má všechny vlastnosti základního materiálu a je jediným doporučeným způsobem spojování. Všechny ostatní způsoby, které používají alternativní prostředky pro spojování (guma, tmely apod.), by mohly zásadně snížit funkční životnost celého systému.

Záruka a životnost

Na materiál RHEINZINK® je poskytována záruka 40 let, která je pouze částí celkové životnosti materiálu. Deklarovaná životnost značkového titanzinku RHEINZINK® se pohybuje v rozmezí 80 -100 let.

21.04.2009 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • Veletrhy Brno a.s.

    Společnost Veletrhy Brno má výsostné postavení na českém výstavním trhu i vedoucí postavení v ekonomickém regionu střední Evropy.

  • RHEINZINK ČR s.r.o.

    RHEINZINK - výrobce značkového titanzinku pro střechy, fasády a odvodňovací systémy. Přírodní materiál s dlouhou životností bez údržby, bez nátěrů. Ekologický materiál je ohleduplný k životnímu prostředí. Řešení bez rizika: technické poradenství zdarma.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444