Najdete na For Archu II

Foto - Internorm

Foto - Internorm

FOR ARCH 2006 dnes už přivítal své první návštěvníky, kterým nabízí ke zhlédnutí stovky expozic vypovídající o současných možnostech stavebnictí. Jako každoročně tento veletrh doprovází rozsáhlý odborný program, který zahrnuje konference, přednášky, diskuse, výstavy, ale i odborné soutěže, jako je např. Zlatá pečeť - o nejlepší českou či slovenskou publikaci z oblasti urbanismu, architektury, stavitelství, bydlení a interiéru. Řada výrobců představuje právě zde na For Archu své nejnovější produkty a nové technologie.

Foto - OLYMPS DOOR

Foto - Internorm

Okna pro nízkoenergetické a pasivní domy

 

Jednou z firem, které ve svých expozicích na For Archu představují praktické ukázky nových technologií, patří společnost Internorm. Tento výrobce nejúspěšnějšího rakouského značkového okna a jeden z největších výrobců oken a dveří v Evropě také na Forarchu oslaví 75 let své existence a každý zákazník zde obdrží malé občerstvení. Na stánku společnosti můžete zhlédnout ukázku unikátní technologie lepení skel FIX-O-ROUND technology a sortiment vhodný pro stavebníky nízkoenergetických a pasivních domů (plastová, plast/hliníková a dřevo/hliníková okna).


Garážová vrata

 

Společnost OLYMPS DOOR, dodavatel garážových vrat a bránových pohonů představuje na For Archu jako každoročně základní prvky svého sortimentu. U stánku C10 v hale č. 4 můžete letos využít výhodné nabídky tohoto vystavovatele. Pokud si zde objednáte izolovaná garážová vrata, získáte zdarma automatický pohon na otevírání. OLYMPS DOOR zároveň pořádá soutěž nazvanou Garáž s výhledem na hory o zimní zájezd v hodnotě 20.000,- a další hodnotné ceny, které můžete vyhrát při předložení letáku zároveň s objednávkou na garážová vrata
nebo libovolný bránový pohon. Také tyto soutěžní letáky jsou na veletrhu k dispozici u firemního stánku OLYMPS DOR.

Pro vodní radovánky 


Firma Bazény - Tomáš Brandejský používá pro výrobu vnějších i vnitřních bazénů plně automatické zařízení řízené počítačem, které zajišťuje nejvyšší kvalitu svárů. Firma se už více než deset let zabývá montáží a zastřešením bazénů, nabízí rekonstrukce stávajících bazénů, poradenské služby a řadu služeb souvisejících - dodávky a instalace různých druhů vytápění bazénové vody, bazénového příslušenství i doplňků jako jsou letní a zimní plachty, vodní skluzavky aj. O všech těchto možnostech se můžete dovědět podrobnosti u stánku C 4 v hale 2, kde navíc můžete získat některou ze zajímavých slev, které firma při příležitosti veletrhu svým zákazníkům nabízí.


 


Nadzemní bazén 5x3m s ukázkovou výbavou je k vidění v hale 2 u stánku A 19, kde mají svou expozici bazény Desjoyaux, jejichž Výjimečnost spočívá především ve dvou patentovaných technologiích. Prvním patentem je  konstrukce bazénu metodou „ztraceného bednění“, které dovoluje měnit tvar každých 25 cm. Bezspárové spojení plastových hmot s tradičním betonem zároveň  zaručuje dokonalou voděodolnost, pevnost a téměř neomezenou životnost bazénu. Druhé základní odlišnost značky tkví v unikátním řešení fitrace bez potrubí. Filtrační jednotka může být umístěna v přístupovém schodišti nebo v přenosných schůdcích. Jedna z posledních novinek firmy Desjoyaux, které budou na For Archu představeny, jsou dvě řady stále oblíbenějších hydromasážních bazénků.

Expozice oken
 
Také výrobce plastových, hliníkových i dřevěných oken a dveří Stavona, spol. s r.o. patří k pravidelným vystavovatelům  veletrhu For Arch. Na letošním 17. ročníku najdete expozici této firmy v hale 3, sektoru C, stánek číslo 13. Představeny zde budou stěžejní produkty firmy: plastová okna řady Trend a Master.

 

Okenní systém  Stavona Trend je známý také pod názvem „klasika nové generace“. Je to moderní, léty osvědčený a  mnohostranný systémem profilů se zaoblenými obrysy. Pětikomorové profily s vysokou rázovou houževnatí a tuhostí zabezpečují spolu se speciálními, velkoryse dimenzovanými kovovými výztužemi extrémně vysokou tvarovou stabilitu a také skvělé zvukově a tepelně izolační hodnoty. Systém má další přesvědčivé klady  - ve své životnosti, způsobilosti pro náročné klimatické prostředí a atraktivním vzhledu. Již na úrovni základní výbavy skýtá systém Stavona Trend vysokou míru bezpečnosti. Je však připraven – pro případ zvláštních požadavků na bezpečnost – pro osazení odpovídajícím kováním a skly nebo uzamykatelnými klikami. Díky široké  paletě barev a povrchových dekorů umožňuje tento systém oken vyprojektovat řešení respektující dokonale specifika konkrétního stavebního objektu, daného architektonického stylu a rovněž tak individuální nároky na design.
 
V designu oken znamená systém Stavona Master nástup nové éry. Nové, exkluzivní tvarování profilů s čistým vedením linií a přímočarými obrysy kontrastuje se zaobleným Stavona Trend designem. Tato odlišnost nabízí alternativní volbu všem těm, kteří chtějí dosáhnout ozvláštňujícího efektu. Mimořádný optický dojem doplňuje těsnění okenních křídel a osazovacího rámu v elegantní šedi, spolu s aktuálním vybarvením povrchových ploch a dekorů. Systém Master upoutává v detailech zejména zkosením hran a decentním těsněním, celkově působí dojmem reprezentativního designu špičkové kvality. Vedle působivého vzhledu má systém Stavona Master také vynikající vnitřní hodnoty: konstrukční hloubka 70 mm a konstrukce s několika komorami umožňují dosáhnout optimálních statických vlastností, současně omezují náklady na vytápění a rušivý venkovní hluk. Díky tomu, že profily Stavona Master systému lze osadit vhodným kováním, uzamykatelnými klikami a speciálními skly, poskytuje výsledný konstrukční celek maximální ochranu před nezvanými hosty. Zdůrazněné zkosené obrysy dodávají oknům a dveřím zvláštní eleganci.

19.09.2006 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444