Na terasu či do zahrady vstupte zdvižně posuvnými dveřmi

Velká prosklená okna poskytují optimální výhled, dostatečné osvětlení i solární zisky. Abychom mohli komfortně vstoupit na terasu nebo zahradu, pak jsou výhodné posuvné dveře s bezbariérovým prahem.

Systém posuvných dveří HS portál (Hebe Schiebe) je vhodný pro velká a těžká posuvná křídla až do 400kg. Nové provedení těchto atraktivních dveří má vylepšenou konstrukci s velmi dobrým utěsněním, aby nedocházelo ke kondenzaci a také aby netáhlo. Velké prosklené plochy musí dobře tepelně izolovat, optimálně vyhovují izolační trojskla s teplými distančními rámečky.

Dobře utěsněný HS portál
Pokud chceme ve svém domě bezbariérové posuvné dveře, které lze velmi dobře ovládat, je HS portál dobrou volbou. HS portál je sice možné vyrobit v mnoha provedeních, ale je pravděpodobné, že dvoukřídlové provedení již nebude dokonale těsnit v místě srazu křídel v horní části. Aby dveře opravdu dobře těsnily, musíme se spokojit s jednokřídlovým provedením, samozřejmě s doplňkovými těsnícími lištami.
 
Důležitý prvkem je také kvalitní Thermo práh ideálně podložený izolačním profilem CompacFoam, který přeruší tepelný most.

Motorické ovládání pro ještě větší komfort
Posuvné dveře Hebe Schiebe můžeme ovládat klikou manuálně, ale není to jediná možnost. K dispozici je i motorické řešení. HS portál můžeme otevřít nebo zavřít pomocí dálkového ovladače třeba ze své sedačky. Pokud však ovladač nemůžeme najít, další možností ovládání je pouhé zmáčknutí tlačítka na motorické klice.

Kromě otevřené nebo zavřené polohy je také mikroventilace, kdy můžeme větrat spárou a mít posuvné křídlo bezpečně uchycené na čepech, takže se nikdo nepovolaný dovnitř nedostane.

Dřevěný nebo dřevohliníkový?
Dřevo je nejen krásný přírodní materiál, ale také velmi tuhý a houževnatý. Velká posuvná křídla jsou těžká, a proto je velmi důležitá tuhost rámu. Právě dřevěné rámy těmto požadavkům vyhoví, ať už ze smrku, modřínu či dubu.

Povrchové úpravy dřevěných oken a dveří jsou velmi odolné proti povětrnostním vlivům, dokonce s desetiletou zárukou bez nesplnitelných podmínek, takže natírání za pár let se obávat nemusíme. Pokud však chceme mít jistotu neomezené životnosti, pak je vhodnější dřevohliníkové provedení. Z venkovní strany hliníkový plášť dokonale ochrání před povětrnostními vlivy. Vlastní rám je dřevěný, se všemi výhodami tohoto materiálu.
Více informací najdete a www.slavona.cz
15.12.2014 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444