Na skok v Olomouci I.

Devátý ročník výstavy BYDLENÍ 2003 probíhá od 23. do 26. října na Výstavišti Flora Olomouc pod heslem "Cesty k lepšímu bydlení". Nabízíme vám malou mozaiku z prezentace výrobců a prodejců nábytku, interiérového vybavení a doplňků, s nimiž se můžete v těchto dnech na olomouckém výstavišti setkat. V našem dnešním zastavení představujeme vybavení obytných interiérů, sedací nábytek, studio zdravého spánku a nahlédneme též do dílny netradičních řemesel.

Art Interier, s.r.o.

Firma Art Interier, s.r.o. nabízí kompletní návrhy a realizace interiérů, vyjma kuchyní a koupelen. Ale například ve světě obývacích pokojů a ložnic je tato firma jako doma, ať už se jedná o zařízení vhodná pro byty nebo rodinné domy. Ze sedacího nábytku si lze vybrat dle vkusu například mezi italskou značkou Natuzzi nebo německou Himolla. Italské značky však mají přece jen převahu: Presotto, SMA, Pianca... K výčtu zboží kvalitních značek z nabídky společnosti Art Interiér, patří i sedací nábytek z dílny slovenské firmy Brik. Art Interier zajišťuje kompletní vybavení interiérů, nabízí tedy i garnýže, záclony, textilie, povlečení, koberce, osvětlení, malby na stěny, aj. Součástí prezentace na olomouckém výstavišti je 5% sleva, která platí ještě 14 dnů po výstavě.


Nábytek - Valášek Firma Nábytek - Valášek prezentuje širokou nabídku sedacího nábytku výhradně od českých firem. Můžete si u ní vybrat samostatné křeslo, dvoumístnou pohovku anebo kompletní rohovou soupravu. Ale můžete si přát ještě daleko víc: Chcete u zvolené soupravy pevný opěr, nebo polštářový? Je libo nožičky dřevěné nebo kovové? Upravit rozměr? Atypickou soupravu na zakázku? Stačí jen vyslovit přání a vybrat si v rozsáhlém vzorkovníku možných barev. Velmi praktické jsou rozkládací pohovky s jednoduchým důmyslným způsobem řešení, který zamezuje "únavě" a poklesu vzhledu kusu. Firma nabízí i bytové stěny, například z masívního smrku. A nemusíme ani hledat o obchod dál, cheme-li podtrhnout vzhled interiéru některou z reprodukcí známých mistrů.

BETT - studio zdravého spánku Komu z nás v dnešní době zbývá dostatek času na spánek? Je naprosto vyloučeno abychom se v několika vyšetřených hodinách lámali na obstarožním a proleželém gauči! V BETT - studiu zdravého spánku myslí na naši páteř a zároveň nezapomínají na vzhled postele. K výběru nám nabídnou postelové korpusy v klasickém i moderním stylu. Mezi nabízenými značkami nechybí například česká firma Gazel. Poté se nás (diskrétně) zeptají na váhu a po projednání naší zdravotní kondice nám vyberou matraci na míru, například od firmy Tropico. Ke korpusu postele a matraci patří polštáře (a zdravotní polštáře), peřiny, deky a jiné doplňky a firma BETT - studio zdravého spánku to ví a je připravena vyhovět všem požadavkům. Na vystavené zboží je v průběhu výstavy vyhlášena 10% sleva, na objednávku 5%.
Spolek ručních řemesel ze Štěpánova u Olomouce Opravdu pestrou nabídku tradičních i netradičních řemesel prezentuje Spolek ručních řemesel ze Štěpánova. V průběhu čtyř výstavních dnů pořádá ukázky tvorby vystavovaného zboží. Zájemci tak mohou shlédnout postupně malbu na hedvábí, síťování, tkaní na stavu, ukázku šití japonského patchworku, drátování, košíkařství. Na víkend je přichystána ukázka řezbářství, tkaní na kolínkovém stavu, práce s korálky, opět ukázka malby na hedvábí (tentokrát obrázek), předení na kolovrátku a výroba ošatek ze slámy. Většina vystavených předmětů, vyrobených uvedenými metodami, je ke koupi: malované hedvábné šátky, šály, deky, kabelky, ozdobné síťované dečky, ubrousky a další. Je tu i možnost konzultace: zručné členky spolku vám ochotně poradí a proberou s vámi podrobnosti každé práce. Spolek se neprezentuje jen na výstavách, pořádá také kurzy, ve kterých se můžete těmto polozapomenutým, ale krásným řemeslům naučit.
24.10.2003 | redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444