Na návštěvě v domech Futura NEO a Futura Freestyle

Futura NEO a Futura Freestyle na veletrhu Dřevostavby 2014

Futura NEO a Futura Freestyle na veletrhu Dřevostavby 2014

Veletrh Dřevostavby 2014 nabídl aktraktivní realizaci architektonické kanceláře DOMESI, která představila typové domy Futura Freestyle a Futura NEO. Návštěvníci si mohli oba domy prohlédnout v reálné velikosti. 

FUTURA NEO představuje ideální bydlení pro ty, kteří hledají kvalitní bydlení a dokonalou architekturu zároveň. V tomto domě se v rovnováze potkává progresivní architektura, energetická úspornost, jedinečná logika vnitřního uspořádání a dostatek úložných prostor. To vše architektri z DOMESI umístili na necelých 100 m2 užitné plochy za nečekaně příznivou pořizovací cenu obsahující vše, co je nezbytné.

 
Futura NEO - 1. NP  
Futura NEO s dispozicí  5+kk a užitnou plochou 98 m2  je navržen pro 3 – 4 osoby. Je koncipován pro použití jak stavební technologie „two by four“ (sloupková konstrukce), tak CLT technologie (křížem lepené dřevo). Klient si také může vybrat konečnou úpravy fasády. K dispozici je varianta s klasickou fasádou či s částečným nebo úplným obložení dřevem.
 
Přízemí je koncipováno jako společenská část. Najdeme zde obývací pokoj s kuchyní, jídelnou a pracovnou. Vrchní patro je projektováno jako klidová zóna s třemi komfortními pokoji. Každé podlaží má vlastní sociální zařízení s koupelnou. Architekti nezapomněli ani na dostatek úložných prostor, které je možné dále rozšiřovat. Díky použitým technologiím patří Futura NEO do kategorie pasivních domů. I přes nezbytný komfort, který tato stavba nabízí, nepřesáhne základní pořizovací cena hranici tří milionů korun včetně DPH a spodní stavby.
 
bydlinek
Navštívili jsme s kamerou...
Podívejte se na videoreportáž z návštěvy obou domů na konci článku.

Futura Freestyle
Dům je navržen pro 3 – 4 osoby s dispozicí 3+kk a užitnou plochou 76,5 m2. Díky platformě II.NP lze užitnou plochu rozšířit až na 108 m2 (4+kk). Celý dům je maximálně otevřen a propojen s exteriérem, zároveň však poskytuje potřebné soukromí. Hlavní obytný prostor přízemí spojuje obývací pokoj s kuchyní a jídelnou. Pokračováním tohoto prostoru je terasa, která prodlužuje dům do zahrady skrz prosklenou stěnu. V druhé části se nachází zázemí a pokoje. V patře je možné realizovat samostatný pokoj, druhou koupelnu, pracovnu, pokoj pro hosty atp., nebo celý prostor ponechat jako otevřenou platformu, která může sloužit jako herna pro děti nebo relaxační prostor. Nosná konstrukce domu je postavena CLT technologií (křížem lepené dřevo) v podobě masivních dřevěných panelů. 

Zabydlete se na zkoušku
Futura Freestyle mj. také stojí v obci Pulečný, v nádherném prostředí pomezí Českého ráje a Jizerských hor. Zároveň také slouží jako „showroom“ Futury Freestyle a umožňuje široké veřejnosti „testovací jízdu“ v moderní dřevostavbě se vším všudy. Jeho hosté tak mohou sami posoudit, jak se v podobné stavbě bydlí, ověřit si na vlastní kůži ergonomii jednotlivých prostor vybavených kvalitním nábytkem v moderním designu.
bydlinek
Komentovaná prohlídka domů

Podívejte se na videoreportáž z návštěvy dvou domů Futura NEO a Futura Freestyle. Oběma domy nás provedl Ing. arch. Pavel Horák z architektonické kanceláře Domesi.
27.02.2014 | Jana Koenigová

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444