Na návštěvě v černobílém interiéru

Pokud se vám zalíbily černobílé interiéry, prohlédněte si tento výjimečný, stylový apartmán ve Švédsku. Mimochodem, s prezentací bytu si vyhrála švédská realitní makléřka Erika Bergholm. Kéž bychom mohli takové fotografie vídat i v nabídce českých realitních kanceláří.

Skandinávský styl bydlení je na první pohled rozeznatelný podle absence barev a jednoduchého vybavení. Severští designéři se nejčastěji uchylují právě k bílé a černé a tyto barvy vkusně doplňují šedou a výraznými kontrasty zlata, mědi a přírodního dřeva. Interiéry působí čistě a elegantně.

Seversky laděné interiéry jsou velkorysé k prostoru, proto jsou místnosti často propojovány, aby vytvářely jednotný prostor. Velký důraz je především kladen na velká okna, která do bytu propouští dostatek denního světla.
Jednoduše zařízená kuchyňská linka je natřena středně šedou barvou. V mramorové pracovní desce je zapuštěno umyvadlo, kterému dominuje vodovodní baterie v průmyslovém stylu. Osvětlení kuchyňského prostoru je vyřešeno závěsnou tyčí a prostými designovými žárovkami.

Dominantní prvek v prostorné ložnici tvoří odhalená cihlová zeď, která oživuje ostatní hladké, bíle natřené stěny. Ani v ložnici nesmí chybět velké okno, které tentokrát směřuje na západ.
Černá a bílá je nesmrtelná kombinace, která si v módě i designu drží své výsadní postavení. Pokud se jí však obáváte, doplňte ji výraznější barvou. Její výhodou je právě snadná kombinovatelnost. Vyzkoušejte například ostře růžovou, jarní žlutou nebo třeba zelenou.

Fotograf: Jonas Berg, zdroj fotografií: http://estmagazine.com.au/
03.03.2015 | Jana Vaňková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444