Na Klínovci se kolaudovalo

Projekt horských apartmánů s názvem Klínovecké louky (Klínovec Meadows) byl slavnostně zkolaudován. V první etapě výstavby své majitele již našlo všech deset řadových domků a zhruba polovina apartmánů a studií. Podle vyjádření Vladimíra Kropáčka, předsedy představenstva společnosti Keilberg Meadows a.s., která je investorem výstavby, lze pozorovat vzrůstající trend zájmu o nemovitosti na Klínovci.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
„Největší zájem jsme zaznamenali mezi zájemci z Karlových Varů a Prahy,“ prozrazuje Vladimír Kropáček a dodává, že severská architektura Čechy jednoznačně oslovila. Podle Pavla Velebila lze považovat stávající stav za úspěch. „Pokud si uvědomíme, že projekt odstartoval v době, kdy docházelo k největším propadům na realitním trhu, tak je tato rozprodanost velmi uspokojivá,“ říká Pavel Velebil ze společnosti Tide reality s.r.o., která projekt prodává.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Starostka Loučné pod Klínovcem Mgr. Jana Müllerová slavnostně přestřihává pásku se svým protějškem z Oberwiesenthalu, panem Mirkem Ernstem.

První etapa výstavby horských apartmánů Klínovec Meadows byla dokončena. Projekt se buduje na pozemku o výměře 200 tis. m2 v obci Loučná pod Klínovcem, zhruba 200 metrů od dolní stanice lanovek lyžařského areálu „Skiareál Klínovec“. Ve své finální fázi projekt nabídne zájemcům celkem 40 apartmánů a 30 řadových domů. Z toho bylo v první etapě dokončeno 30 apartmánů a 10 řadových domů. Řadové domy, které obsahují mezonetové dvoupodlažní byty, jsou již všechny v první etapě prodány. K prodeji jsou tedy ještě nabízeny apartmány a studia. Samotný projekt je více než z poloviny pokryt finančními zdroji obou partnerů projektu. „Prvotní zájem Čechů a místních obyvatel nás nepřekvapil. V první etapě mají vždy o podobné projekty zájem lidé, kteří mají k místu vztah, ale zároveň si chtějí dopřát pohodlí se správnou nemovitosti,“ říká Vladimír Kropáček a jednoznačně tak potvrzuje, že renomované dánské architektonické studio Catalyst Architects, odvedlo skvělou práci. „Design vychází z moderního severského stylu, který se vyznačuje živými zelenými střechami, dřevěným obložením fasád a velkými prosklenými plochami,“ dodává Pavel Velebil.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Nicméně většina majitelů předpokládá, že bude kromě vlastní rekreace své byty dále pronajímat. O ubytování na Klínovci mají již tradičně zájem němečtí turisté a podle prvních reakcí se jim projekt velmi líbí. „Máme signály, že němečtí turisté, kteří na Klínovec opakovaně jezdí, sbírají informace o krátkodobých pronájmech bytů v projektu. Očekáváme tedy, že čerství majitelé budou moci realizovat dodatečné výnosy právě ve formě krátkodobých pronájmů,“ říká Pavel Velebil ze společnosti Tide reality. Podle jeho slov lze v sezóně byt o velikosti 1+kk pronajmout za cenu mezi 40 až 50 eury na noc. „Za zimní sezónu je tak reálné dosáhnout výnosu zhruba cca 120.000,- Kč,“ podotýká Pavel Velebil.  

Oblast Klínovce a Božího Daru jsou známá lyžařská střediska. Na své si přijdou jak lyžaři na sjezdovkách a snowboardisté, tak zvláště příznivci bílé stopy. Ostatně na Božím daru trénuje i Lukáš Bauer. Místní samospráva rozvíjí středisko i pro letní aktivity. K největším lákadlům patří síť cyklistických stezek napříč česko-německou hranicí, aqupark, lanové centrum nebo letní bobová dráha.

Více informací na www.klinovecmeadows.cz.

    

24.06.2011
  • TIDE REALITY spol. s r.o.

    Hledáte partnera, který bude vaším konzultantem i výkonným prodejcem? Prodej a marketing developerských projektů je jedním z pilířů naší činnosti. Stavíme na předešlých zkušenostech, ale přitom se neustále učíme novým věcem.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444