Moje první dny v USA

Letošní léto jsem se rozhodla strávit v USA, a proto jsem se zúčastnila programu pro studenty Work and Travel. V České republice jsem vyhledala agenturu, která mi pomohla najít práci, a 8. června v brzkých ranních hodinách jsem opustila rodnou hroudu a nasedla do letadla směr Bozeman ve státě Montana s mezipřistáním v Curychu a Chicagu. 

Moje první postřehy z Ameriky
Bozeman je malé, klidné městečko ležící pod celoročně zasněženými horami. Zde jsem strávila jednu noc v motelu a nasála první doušky pravé Ameriky. A čeho jsem si všimla nejdříve?

1. Po silnicích se prohánějí pouze velká auta, případně staré ameriky – lincolny, buiky, fordy atd.

2. Ve známém americkém obchoďáku Walmartu nenajdete běžná balení, ale pouze obrovská a úplně všeho - od mléka po šampóny.

3. Chodníky téměř neexistují, protože všichni mají právě ta velká auta. :-)
Jupííí jedu do Old Faithful! 
Potom, co jsme se vyrovnali s časovým posunem, nás, budoucí zaměstnance společnosti zprostředkovávající služby v Národním parku Yellowstone ve státě Wyoming, vyzvedl speciální autobus. Vydali jsme se směr Yellowstone, kde nás rozřadili do jednotlivých lokalit parku... Jupííí jedu do Old Faithful! Po cestě do naší lokality jsme měli tu čest setkat se s bizony, kteří si jen tak bezstarostně pochodovali mezi auty.
 
V Yellowstonu s bizony za zády
Yellowstonský národní park se rozkládá na ploše 8 980 km2 a na jeho území se nacházejí jezera, kaňony, řeky a pohoří. Jedná se o nejstarší národní park oblíbený kvůli divoké přírodě, kde můžeme potkat volně žijící bizony, medvěda černého nebo přímo grizzlyho, losa a mnoho dalších divokých zvířat. Návštěvníky však láká rovněž mnoho geotermálních jevů. Nejvyhledávanějším místem v parku je právě Old Faithful, zřejmě nejznámější gejzír na světě, který se pravidelně každých 90 minut probouzí k životu.
Práce je zde sice náročná, ale okolí okouzlující. Nikdy se mi pohled na věčně kouřící gejzíry a jezírka neomrzí. Zatím nám moc počasí nepřeje, většinu času stráveného zde sněžilo…. Ano, sněžilo! I přesto jsem se však rozhodla podniknout první adrenalinovou aktivitu. Sjela jsem divokou řeku Gallatin river! Vzduch měl teplotu asi 50 stupňů - samozřejmě fahrenheita. I když dopoledne ještě chumelilo, sluníčko a vtípky skvělého raftového průvodce nás zaručeně zahřály. :-)
 
Uvidíme, co divočina přinese dál...



Další mé zážitky můžete sledovat v článku:
Poznávám Yellowstone 
22.07.2014 | Markéta Svobodová

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444