Moderní okapy - 60 let bez údržby

Systémy odvodnění střech dostávají v době moderních materiálů a stále rostoucích požadavků na estetičnost a užitné vlastnosti nový rozměr. Výběr už dávno nekončí u obyčejného pozinkovaného plechu. Jeho omezená životnost dnes už nikoho neláká a na nezbytné pravidelné natírání nemá nikdo čas. Přesto ale chceme mít okapový systém krásný, barevný, stále jako nový a ještě aby vydržel minimálně pro naše děti.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Současný trh nabízí mnoho druhů okapových systémů z různých materiálů. Systém odvodnění střech Lindab Rainline tyto náročné požadavky splnit umí.

Bezúdržbové barevné okapové systémy jsou na našem trhu k dostání již několik let, přesto o nich spousta lidí stále neví. Nejúspěšnější a nejdéle prodávaný je systém Rainline od švédské firmy Lindab, jehož životnost se pohybuje mezi 40 a 60 roky. Samotná instalace je velmi rychlá a jednoduchá, systém využívá principu spojek, díky kterým odpadá pracné letování.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Materiál, který nemusíte natírat a barvy, které jsou i po letech jako nové

Lindab Rainline je vyroben z ocelového plechu s povrchovou úpravou (ocel + zinek + barevná povrchová úprava HB polyester), tedy z materiálu, který nepodléhá korozi a tím pádem nevyžaduje natírání. Životnost materiálu, povrchových úprav i systému Rainline jako celku je prověřena více než 50 ti lety používání v náročných klimatických podmínkách Skandinávie, odkud Lindab pochází. Hůře na tom sice nejsou ani titanzinek, měď a hliníkový plech, u nichž se časem vytvoří na povrchu patina, která materiál chrání, ale nepříjemným efektem je změna barvy a velmi často také nestejnoměrná oxidace, díky které je pak povrch různobarevný a skvrnitý. U ocelového pozinkovaného plechu s ochrannou vrstvou z HB polyesteru nedochází k oxidaci a navíc existuje možnost volby z deseti barev včetně barvy mědi nebo dvou novinek: borovicové zelené a antracitové metalízy.

Stavebnice do extrémních podmínek

Pevnost materiálu a přesnost jednotlivých komponentů systému je podstatná především v oblastech se značnými sněhovými srážkami a velkými výkyvy teplot. Stavebnicový systém spojek je o to výhodnější, že umožňuje okapový systém na zimu demontovat a předejít tak například poškození či stržení žlabů při sesuvu sněhu. Systém Rainline však pamatuje i na doplňky pro zpevnění podokapních žlabů, pokud nechceme žlaby každoročně sundavat. Obě tyto varianty jsou v horských oblastech běžně používané, přesto je vhodné v oblasti s většími sněhovými srážkami dobře vyřešit i systém sněhových zábran, zvláště pak u střešních krytin s hladkým povrchem a u nedostatečně zateplených střech, na kterých vznikají ledové kry.

Systém LindabRainline zakoupíte v síti obchodních partnerů Lindab.
15.04.2008

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444