Moderní bydlení žádá rychlost

Loni se u nás dostavělo 30 000 domů a bytů, což je jedno menší krajské město. Díky možnosti využít sníženou sazbu DPH a dosud levným hypotékám se očekává, že letos to bude až 50 000 jednotek. Jednou z nejdůležitějších podmínek je stavět rychle a levně.

Ceny stavebních materiálů a prací stále stoupají, situace tak nahrává lehkým montovaným stavbám, dřevěným a sendvičovým konstrukcím a dalším moderním materiálům, které nepotřebují masivní základovou desku a za 3 až 4 měsíce jsou připraveny k nastěhování. Tento typ budov vyžaduje minimální zatížení základů a krovů, ne každý druh střešní krytiny je stejně vhodný. Proto se stále více prosazují lehké bezúdžbové hi-tech plechové krytiny, které splňují veškeré technické i estetické nároky na moderní stavby.

Moderní a přitom klasické


V posledních deseti letech si získávají stále větší oblibu krytiny, které v sobě spojují klasický vzhled a moderní technologie. Plechová tašková tabule švédské společnosti Lindab, která je známá pod názvem LindabTopline se lisuje z nekonečného 1 metr širokého pásu ocelového žárově pozinkovaného plechu o tloušťce 0,5mm s barevnou povrchovou úpravou. Délka tabule je vždy přizpůsobena rozměru krovu s přesností na centimetry. Jedná se o velmi kvalitní švédskou pozinkovanou ocel, která je profilována do tvaru klasických tašek a již ve výrobě pokryta barevnou vrstvou polyesterového laku o tloušťce 25 µm (Polyester) nebo 50 µm (HB Polyester). Silnější vrstva je obohacena o polyamidová zrna, která ještě zvyšují odolnost na mechanické a chemické namáhání a tím i životnost krytiny. Barevná povrchová úprava tedy nejen chrání ocelové jádro před korozí, ale také krytině dodává na atraktivitě z hlediska možnosti kombinování barev střechy s fasádou, okapy atd. Vybírat si můžete z devatenácti odstínů v matné i lesklé úpravě. Záruka na tuto krytinu je poskytována v délce 15 let, prokázaná životnost je 40 až 60 let, v závislosti na podmínkách jakým je vystavena. To vše bez nutnosti natírání nebo jiné zvláštní údržby. Výroba i následná montáž probíhá snadno a rychle. Svůj dům budete mít pod střechou během několika dní, bez odpadu a průběžného zakrývání.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Výhodou je váha a minimum spár


Jednou z největších výhod této krytiny je její nízká hmotnost, která představuje pouhých 5 kg/m2. Ve srovnání s váhou betonové tašky může hmotnostní rozdíl činit na 100m2 střešní plochy i 4 tuny. Takový váhový rozdíl přináší úspory, které souvisejí s dimenzováním krovu a základů. Výhodou je také rychlá a snadná montáž a minimum spár na střeše. Celistvý plášť zabraňuje zafukování vody, sněhu, prachu a na rozdíl od skládané krytiny dovoluje použití krytiny na střechu s minimálním sklonem 14° a to bez použití pojistné hydroizolace, čímž se opět snižují celkové náklady na stavbu.
V horských oblastech, kde je třeba navíc během zimy počítat s váhovým nárůstem v podobě sněhu a vůbec s drsnějšími klimatickými podmínkami, se hodí drážková krytina Lindab Seamline, která může být použita i na ploché nebo oblé střechy novostaveb a to již od 4°.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Více barev pro váš domov


Díky velkému počtu barevných variací plechových střešních krytin, okapů a fasád může získat každý dům jedinečnou tvář. Obce, nově vznikající satelitní městečka i mnohá předměstí tak doslova rozkvétají. Žluté, růžové a zelené domky, modrá, bílá nebo stříbrná střecha již nikoho nepřekvapí. Odvážné i tradiční barevné kombinace si můžete vyzkoušet na internetových stránkách společnosti Lindab www.okapyprovas.cz . Zkombinujte střechu s okapy a zjistěte zda Vašemu domu bude slušet umírněná barevnost nebo naopak výrazná kombinace. A jelikož ke střeše neoddělitelně patří odvodnění, můžete na těchto stránkách pomocí jednoduchého kalkulátoru také zjistit potřebný počet jednotlivých dílů okapového systému. Stačí zadat rozměry stavby a hned dostanete soupis potřebného materiálu, s nímž je možné dojít přímo k nejbližšímu prodejci.

Lehká střešní krytina LindabTopline, Lindab Seamline i okapový systém LindabRainline jsou k dostání v síti specializovaných prodejen se střešními materiály, kde vám krytinu nejen prodají, ale také odborně namontují, nebo odbornou montáž zajistí. Kontakty na nejbližšího prodejce v okolí vaší stavby najdete na www.lindab.cz

07.06.2007 | PR - Lindab

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444