Mobitex zahajuje

Působivá expozice českého skla a porcelánu - pavilon A2

Působivá expozice českého skla a porcelánu - pavilon A2

Druhý den letošního váhavého jara je zároveň dnem slavnostního zahájení mezinárodního veletrhu MOBITEX, jehož dějištěm se během 22.-26. března stane pět pavilonů brněnského výstaviště. Dnes ještě patří tento výstavní areál odborné veřejnosti, od zítřejšího rána až do nedělního odpoledne se však jeho brány otevírají všem zájemcům o kulturu bydlení. Další tři pavilony hostí souběžně probíhající výstavní akce - veletrh PRODÍTĚ, výstavu RYBAŘENÍ a nový projekt reagující na narůstající zájem o modelářství nazvaný MODELY BRNO.

Designstory - žlutá barva označuje expozice škol

Působivá expozice českého skla a porcelánu - pavilon A2

Zaostřeno na design

Zvýrazněnými tématy Mobitexu jsou letos svítidla a dekorace. Díky doprovodnému programu, na kterém má letos výrazný podíl Design centrum ČR, se ale jako výrazná linie ukazuje také zaměření na progresívní design. Nekomerční projekt Designstory, který je už třetím rokem součástí Mobitexu, představí práce letošního hosta, jímž je designér Arik Levy, práce studentů třinácti českých a tří zahraničních škol jsou zaměřeny na svítidla a interiér malometrážních bytů. Představí se zde také České židle roku 2005, které uspěly ve stejnojmenné soutěži, a k lahůdkám patří TOP TEN - přehlídka nejlepších židlí oceněných na loňském ročníku veletrhu PROMOSEDIA v Udine.  Kvalitní design je ovšem také tématem dalších částí doprovodného programu - přednášek, diskuzí, setkání a prezentací, jejichž dějištěm budou především pavilony A1 a A2. Veletržní atmosféra se tentokrát dostane i za brány výstaviště, a to díky dnešní Noci designu v Brně, která bude po zahájení v 18.30 v Galerii Design centra na Radnické ulici v Brně pokračovat ve 14 prodejnách a showroomech nábytku a bytového vybavení. Zájemci mohou navštívit např. 2M Atelier na Údolní ulici, Lucis na Hybešově, prodejnu INKU International hned naproti Design centra a patrně nejbohatší program je čeká v IBC na Příkopě, kde sídlí  mj. prodejny CARION BOHEMIA, STUDIO ANNA & A, TOP OFFICE, WOODFACE nebo RESA, která patří k výrazným reprezentantům českého designu.

Technologie a design

Působivá expozice českého skla a porcelánu - pavilon A2

Bydlení a technologie

V pavilonu A 2 se bude odehrávat také edukativní projekt TECHNOLOGIE & DESIGN, jehož cílem není jen klasická prezentace interiérů se zabudovanou špičkovou technikou, ale také představení nových trendů bydlení s elektronikou. Projekt zahrnuje např. domácí kino, umožní návštěvníkům seznámit se zblízka s inovovanými reprosoustavami řady Nautilus od firmy Bowers & Wilkins a věnuje se technologiím jednotlivých místností interiéru ( obývací pokoje, kuchyně, pracovny atd.).

Pavilon V je jako každoročně centrem nábytkářů. Návštěvníci zde najdou vše od kuchyní přes obývací pokoje, dětské pokoje až po bytový textil a doplňky. Zahraniční vystavovatelé jsou letos z 19 zemí, nově např. z Itálie, Litvy či Makedonie. Většinu jejich expozic hledejte v pavilonu E. Objekty z designérské dílny Arika Levyho, které můžete vidět v rámci Designstory, zapůjčily firmy LIGNE ROSET a SERRALUNGA. Pavilon C se pak jako každoročně proměnil v TESCOMA HAL, kromě přehlídky všeho, co můžete potřebovat ve své kuchyni tu najdete také bohatý doprovodný program - mj. vystoupení Jiřiny Bohdalové, ukázky vaření, barmanskou show atd.
22.03.2006 | redakce Bydlení.cz
  • Veletrhy Brno a.s.

    Společnost Veletrhy Brno má výsostné postavení na českém výstavním trhu i vedoucí postavení v ekonomickém regionu střední Evropy.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444