Dnes zahajuje Mobitex 2009

Fotografie: BYDLENÍ.CZ

Fotografie: BYDLENÍ.CZ

V pavilonu A1 brněnského výstaviště byl dnes slavnostně zahájen Mezinárodní veletrh bydlení MOBITEX, tradičně doprovázen veletrhem PRODÍTĚ a výstavou RYBAŘENÍ Brno. Všechny tři akce určené svým obsahem pro celou rodinu, probíhají ve dnech 18. - 22. března a jsou tentokrát veřejnosti přístupny ode dne zahájení. Ve čtyřech pavilonech brněnského výstaviště se představí téměř 400 vystavovatlelů z dvanácti zemí.

Veletrh bydlení

Mezinárodní veletrh MOBITEX seznámí návštěvníky s nabídkou tuzemských i zahraničních výrobců a dovozců nábytku, bytového textilu a interiérových doplňků. Centrem jsou pavilony V a A2. Vystavovatelé zde veřejnosti představí aktuální trendy, nové materiály i technologie – prezentovat se bude nejen nábytek, ale současně i potřeby pro domácnost, dekorace do interiéru, kuchyně, kancelářské vybavení, sortiment obohatí i přehlídka zahradního nábytku.

Součástí Mobitexu se v posledních letech staly expozice, které pod názvem Technologie a design prezentují spojení audiovizuální techniky a nábytku. Cílem projektu je ukázat, že elektronika je plnohodnotná součást moderního interiéru a je třeba ji řešit v jeho kontextu. K vidění je výběr nových modelů LCD a plazma TV, řídící systém pro inteligentní domy a multiroom systém pro rozvod zvuku do celého domu s nezávislým výběrem hudby. Mezi zastoupené značky patří například reprosoustavy B&V, BOSE, televize LCD Sharp, Plazma Pioneer nebo Loewe.

Doprovodný program pro odborníky i veřejnost

Doprovodný program zahrne projekty pro odborníky i pro zájemce z širší veřejnosti a většinou proběhne, jako již tradičně, v expozici Designstory v pavilonu A1. Dnes se zde po slavnostním zahájení mj. uskuteční tiskové konference dvou čestných hostů veletrhu. Budou jimi český sklářský výtvaník a designér Rony Plesl, který na Mobitexu také představí své práce v expozici Stolování a německý architekt a designér Werner Aisslinger, mj. autor proslaveného projektu kompaktního domu na střeše Loftcube. V expozici Designstory budou probíhat i prezentace firem a středních a vysokých škol zaměřených na design, které zde pravidelně vystavují práce svých studentů. Tématicky je letošní Designstory orientovaná na kuchyně, stolování a kancelář.

Od středy do neděle budou mít návštěvníci veletrhu příležitost využít bezplatného poradenství celkem 14 interiérových architektů. Označená konzultační „centra“ Projektu Architekt jsou umístěna v pavilonech V a A2. Veřejnosti budou k dispozici zástupci architektonických studií jako např. MOAD, Kyzlink Interiéry, Forman, 3d-Arch, Fengshui Brno a další. Jak si vybírat čalouněný nábytek a lehací plochy podle svých potřeb zájemcům poradí odborníci v expozici Cechu čalouníků a dekoratérů v pavilonu V.

Během veletrhu MOBITEX proběhne také Board of Directors of UEA, zasedání valné hromady Evropské nábytkářské federace, která se bude zabývat aktuálním stavem nábytkářského průmyslu v Evropě a přiblíží současnou situaci v obchodě s nábytkem, evropský export a import.
18.03.2009
  • Veletrhy Brno a.s.

    Společnost Veletrhy Brno má výsostné postavení na českém výstavním trhu i vedoucí postavení v ekonomickém regionu střední Evropy.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444