Mobitex 2008 zahajuje

Inspirativní přehlídka nábytku, bytového vybavení, textilu, svítidel a doplňků byla dnes zahájena na brněnském výstavišti. Letošní ročník mezinárodního veletrhu bydlení MOBITEX se uskutečňuje v roce, kdy brněnské výstaviště oslavuje 80 let svého trvání. Nově vybudovaný moderní výstavní areál otevřel své brány poprvé Výstavě soudobé kultury v Československu, která byla zahájena 26. května roku 1928.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Během dnešního dne je Mobitex určen odborné veřejnosti, ostatní návštěvníkům budou jeho expozice zpřístupněny od 27. do 30. března, stejně jako expozice souběžně probíhajících výstav PRODÍTĚ, RYBAŘENÍ a MODELY BRNO.


Inspirace pro interiér i zahradu

Nejvýznamnější prezentace interiérového vybavení v ČR nabízí pravidelně široký sortiment výrobků. Letos budou bezesporu k nejpřitažlivějším patřit expozice špičkových výrobců kuchyní (NADOP, Hanák, Schmidt, JN Interier, Koryna aj.) a kuchyňského vybavení (Tescoma, Karma), své novinky zde ale představí také významní výrobci a prodejci sedacího a čalouněného nábytku, nábytku do obývacích pokojů i kancelářských prostor, vestavných skříní, podlahových krytin, bytového textilu, svítidel a dekorací. Silné zastoupení má téma zdravého spaní, především v expozicích firem jako je výrobce roštů AHORN CZ, Jacques & Partner, Jelínek, JMP - studio zdravého spaní a dalších. V prostorách pavilonu E je v rámci nového projektu Mobitexu nazvaného Garden4life soustředěna prezentace zahradního nábytku, dekorací a dekorativní zeleně.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Zaostřeno na design

Úsilí organizátorů veletrhu Mobitex podpořit ve zvýšené míře zájem veřejnosti o progresivní design je realizováno zejména v reprezentativních prostorách pavilonů A1a A2. Prostory pavilonu A2 zaplnila přehlídka nazvaná Design4life, která soustřeďuje nejkvalitnějí designovou produkci v oblasti interiérového vybavení, včetně doplňků. V expozicích projektu Technologie&Design se prezentují výrobci designového nábytku ve spojení se špičkovými moderními technologiemi značek jako jsou B7W, Classe, Bose, Sharp aj.

Designstory

Nekomerční části veletrhu nazvané DESIGNSTORY, jejíž letošní ročník zahrnuje několik atraktivních projektů, je vyhrazen pavilon A1. Také letos je DESIGNSTORY koncipována nejen jako místo pro výstavní expozice, ale i jako místo setkávání, takže právě zde se bude odehrávat také její doprovodný program zahrnující prezentace autorů a výrobků, besedy a diskuse.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Thibault Desombre - čestný host Mobitexu

Jedna z expozic Designstory je každoročně věnována některému z významných zahraničních designérů, který se Mobitexu také osobně zúčastní. Letos je jím padesátiletý Francouz Thibault Desombre, který pracuje pro řadu významných světových výrobců nábytku, svítidel a doplňků a patří ke kmenovým tvůrcům společností Ligne Roset a Cinna.

Bydlení očima dítěte

Obytný prostor určený dětem je námětem letošní části projektu 4x30, v němž svůj pohled na dané téma realizuje několik českých architektů či ateliérů. Realizace čtyř interiérů jsou zaměřeny na děti různých věkových skupin a jejich autoři budou o svých záměrech hovořit v rámci prezentací celého projektu i v zítřejší besedě na toto téma, která se uskuteční rovněž v pavilonu A1.


Studentský design

Návštěvníky, kteří oceňují v bydlení hravost, nápaditost, barevnost, neotřelost a odvahu, potěší jako každoročně prezentace českých i zahraničních škol zaměřených na tvorbu nábytku a design. V rámci Designstory jich ve velkoryse pojaté expozici letos vystavuje 21. Jejich prezentace, která tradičně tvoří velmi osvěžující podívanou, je zčásti rovněž zaměřena na bydlení pro děti, dalšími výraznými tématy jsou svítidla a dekorace.
26.03.2008 | redakce Bydlení.cz
  • Veletrhy Brno a.s.

    Společnost Veletrhy Brno má výsostné postavení na českém výstavním trhu i vedoucí postavení v ekonomickém regionu střední Evropy.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444