Měděné radiátory FINTERM - revoluční řešení z tradičního materiálu

Pokud hledáte radiátory, které v sobě snoubí úsporu, design a dlouhou životnost, potom jste právě narazili na ten správný produkt. Měděné radiátory vyvinula přibližně před deseti lety česká společnost FINEX TERM CZ s.r.o. a po absolvovaní všech zákonem předepsaných zkoušek a certifikací je začala úspěšně vyrábět v malé vesničce nedaleko Kyjova.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Základní myšlenkou při vývoji měděných radiátorů bylo vyvinout radiátor, který bude možno vyrábět v rozměrech a tvarech jak typizovaných, tak i atypických. Další důraz byl kladen na nízkou energetickou náročnost radiátoru v poměru s co nejvyšším dosaženým výkonem. Jakožto vedlejší produkt tohoto vývoje  vznikl vzhledem k použitému materiálu – mědi, designový radiátor.

Proč právě měď?

Měď byla při vývoji radiátorů FINTERM zvolena z důvodu, že se jedná o 7x lepší vodič tepla než ocel a 4x lepší vodič tepla než hliník. Dále je také o mědi známo, že odolává vlhkosti a chemikáliím v ovzduší. Měděné trubky, ze kterých jsou radiátory vyrobeny, mají uvnitř úpravu, která zabraňuje jakémukoliv usazovaní vodního kamene. Díky tomu je možno u měděných radiátorů garantovat stále stejný výkon po celou dobu jejich životnosti. Dalším přínosem při osazení měděných radiátorů do otopné soustavy je  i za předpokladu měděných nebo plastových rozvodů šetrný provoz kotle, neboť se z těchto radiátorů neuvolňuje rez, jako je tomu běžné u ocelových nebo litinových radiátorů.

Objem vody

Otopná tělesa FINTERM jsou sestavena z měděných trubek 15x1 mm (registr), které jsou pevně spojeny celoplošným pájením s měděnými lamelami o tloušťce 0,4 mm a se standardně  profilovanou čelní deskou do výsledného celku. Díky této konstrukci radiátoru se dosáhlo polovičního objemu vody u měděného radiátoru oproti klasickému běžně dostupnému ocelovému deskovému radiátoru. Tento nízký objem vody je kompenzován velkou plochou materiálu, kterou představují měděné lamely uvnitř radiátoru. Tím, že je použit materiál (měď) s vysokým součinitelem tepelné vodivosti,  umožňuje to získat vysoký tepelný výkon, resp. tepelný modul otopného tělesa a při malém objemu vody v tělese i rychlou odezvu tělesa na regulační zásah.

Design

Středem zájmu povrchové úpravy je zajistit antikorozní odolnost  a následně zabezpečit kvalitní finální povrch výrobků podle zájmu zákazníka. Tyto obecné požadavky v plné míře splňují popisovaná otopná tělesa. Otopné těleso je povrchově upraveno polyesterovým práškovým lakem v  práškovací kabině v elektrostatickém poli. Finální úpravu otopných těles tak tvoří epoxipolyesterový práškový lak v různých odstínech barev RAL a zajišťuje tak dlouhodobou korozní odolnost a hygienickou nezávadnost. Nejatraktivnější a nejžádanější povrchovou úpravou podtrhující materiál, ze kterého je celý radiátor sestaven je povrchová úprava „leštěné mědi“ a „patiny“ ve stylu retro zakrytá bezbarvým lakem, aby v případě leštěné mědi nedocházelo ke ztmavnutí lesklého povrchu a v případě patiny, aby zůstal odstín patiny stálý po celou dobu životnosti. Díky těmto povrchovým úpravám, jsou tyto radiátory hojně používány do interiérů srubových a roubených staveb.

Vlhké prostředí

Radiátory FINTERM jsou díky materiálu, ze kterého jsou vyrobeny přímo předurčeny do prostor se zvýšenou vlhkostí a bez problémů odolávají i tak agresivnímu prostředí, jako jsou například bazény se slanou či chlorovanou vodou, myčky aut nebo běžné koupelny, do nichž výrobce nabízí i měděné koupelnové žebříky.

Přehled výhod

Stručně lze výhody řady otopných těles FINTERM shrnout následovně: pestrý a profesionální  design, vysoká kvalita tvarové a povrchové úpravy, variabilita, vhodné materiály, vysoký tepelný modul, malý vodní objem a delší životnost.

Více informací: www.finterm.cz

20.09.2012 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444