Měď v interiéru

Foto: H&M HOME v NG Myslbek

Foto: H&M HOME v NG Myslbek

Měď je materiál, který dokonale zapadne především do industriálně laděných interiérů. Její pomocí však zajímavý akcent vytvoříte v každém jiném stylu. 

Měděné povrchy se objevují na svícnech, vázách, miskách, ozvláštňují cylindry lamp a lustrů. Měď sluší zábradlím, konstrukcím stolů, židlí nebo držákům poliček a věšákům na oblečení. Mědi se někteří neobávají ani na rozlehlejších plochách, a tak můžeme v interiérech vídat měděnou podlahu, kuchyňské pracovní desky nebo dřezy. 
 
Zdroj: Pinterest

S čím měď kombinovat?

Měď si rozumí především s dřevem a čirým sklem. Dokonalého efektu dosáhnete rovněž společně s patinou. Z barev pak volte spíše umírněnější barvy - měď kombinujte s bílou, šedou nebo béžovou či starorůžovou.

Měď - industriální prvek

Měď zapadá především do minimalistického designu, a proto ji často můžeme vídat ve skandinávských či industriálně laděných interiérech. Výjimečný vzhled však dodají i rustikálním kuchyním. Máte-li na půdě staré měděné hrnce, oprašte je, naleštěte a vystavte! 
Life Space Journey - C1, C2 AND C3 LIGHTS – 2010, Copper and walnut lamp - Steven Banken The Method Case, Godfrey Copper Pendant Light - Cindy-Lee Davies | Lightly zdroj: http://estmagazine.com.au/

Foto: H&M HOME v NG Myslbek 

Měď ve vaší režii

Měděné kousky pořídíte především v designově zaměřených e-shopech. Svou vlastní originální dekoraci však můžete vyzkoušet i sami doma. Stačí si pořídit sprej s měděnou barvou a najít vhodný předmět, který přetřete. Pro začátek můžete vyzkoušet obyčejné plechovky, menší květináče nebo věšáčky na klíče. Nebo se inspirujte DIY nápady na výrobu osvětlení a stojanu na šaty.
DIY copper sconce by Sugar & Cloth, DIY copper clothing rack by Weekday Carnival

Foto: http://estmagazine.com.au/,H&M HOME v NG Myslbek, www.houzz.com, http://weekdaycarnival.blogspot.dk, http://sugarandcloth.com, Pinterest
13.03.2015 | Jana Vaňková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444