Malé ohlédnutí před zahájením

Na brněnskému výstavišti zbývá doslova už jen pár dní do zahájení mezinárodního veletrhu nábytku, bytového textilu a interiérových doplňků MOBITEX 2004. Rozšířením okruhu českých i zahraničních vystavovatelů a nárůstem výstavní plochy předčí letošní MOBITEX vydařený loňský ročník, na jeho úspěšnost však zároveň samozřejmě navazuje.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
V našem redakčním archivu je jako připomínka MOBITEXU 2003 uložena galerie fotografií z jeho nekomerční doprovodné části - výběrové výstavy designově nadstandardního nábytku, bytového textilu a interiérových doplňků nazvané INSPIRACE. Právě odtud pochází vizuální motiv propagační kampaně letošního veletrhu MOBITEX, jímž je červená varianta rafinovaně jednoduchého křesílka Hara z produkce italské firmy Kundalini prezentovaná na výstavě společností KTC international. INSPIRACE ovšem představila i řadu dalších jedinečných ukázek českého a světového designu. Francouzská firma LIGNE ROSET, která má zastoupení také v Praze, zde prezentovala světově proslavenou lenošku Tolozan, design loňského čestného hosta Mobitexu Erica Jourdana, k vidění tu byly ukázky sedacího nábytku italské firmy ASPER spa - židle Safira a Ston, společnost KTC international prezentovala např. i židli Wawah holandské firmy Leolux, ocenění odborníků i obdiv návštěvníků získaly designy z Atelieru Kyzlink, třebíčská firma Blackbox oslovila mimo jiné např. sestavou stolků Cross designéra Jana Padrnose, představil se zde luhačovický mminterier a k vidění bylo množství dalších špičkových exponátů.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Součástí INSPIRACE 2003 byla také soutěž mladých interiérových designérů, ve které poměřovali svoji nápaditost mladí návrháři z ateliérů středních a vysokých škol zaměřených na interiérový design. Z této expozice mladých designérů připomeňme jmenovitě alespoň židli Reného Šulce či nepřehlédnutelné multifunkční křeslo Jaroslava Kozy nazvané Kotrmelec.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Prostor v pavilónu V, který loni hostil INSPIRACI, zaplní letos v rámci veletrhu MOBITEX 2004 projekt nazvaný Designstory, který přichází s vlastním scénářem prezentace a propagace progresivního domácího i zahraničního designu. Než se tomu tak stane, vraťme se ještě jednou na chvíli o rok zpět ...
( šipky slouží k listování fotogalerií )
14.03.2004 | sm
  • Veletrhy Brno a.s.

    Společnost Veletrhy Brno má výsostné postavení na českém výstavním trhu i vedoucí postavení v ekonomickém regionu střední Evropy.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444