Luxusní designová akvária

Zavzpomínejte, jak vypadalo akvárium dříve a kolik práce stálo jeho udržování... Doba se hodně změnila, a to i v akvaristice. Tradiční pojetí akvária s rybičkou a jednou rostlinkou všichni známe. To se však již do dnešní doby příliš nehodí. Stavíme si atraktivní, moderní domy, útulné byty a jsme časově stále více vytíženi. Proto musí být i styl dnešního akvária na míru tomuto trendu přizpůsoben.

Proč si však domů pořizovat mořská a sladkovodní akvária? Důvodů lze jistě najít mnoho. Tím nejdůležitějším je pocit uvolnění a relaxace. Je to stejné, jako vyjít do svého oblíbeného koutku v přírodě, kde je nádherný a klidný výhled. Hluboce se nadechnout a na nic nemyslet.
 
Společnost Revolutionary aquarium system v polovině roku představila svou konečnou podobu projektu „designové akvárium“ pod sloganem „Nová éra akvaristiky“. Cílem každého designu je co nejúčelněji propojit funkční a estetickou stránku navrhovaného předmětu, u projektu akvária NatureWall se to podařilo dokonale.

Video s představením projektu najdete ZDE.

Revolutionary aquarium systém

Od roku 2007 se společnost Revolutionary aquarium system pravidelně zúčastňuje výstav, na nichž prezentuje svou práci. Velice často se zde setkávala s otázkou, zda si může akvárium pořídit někdo, kdo se o akvaristiku nezajímá. Tým společnosti na vývoji takového akvária intenzivně pracoval, takže nyní zní odpověď „ANO ... akvárium NatureWall“.
 
Běžné akvárium je prostorově náročné, bylo proto rozhodnuto vyřešit umístění akvária na zeď, jako obraz. Vyvinuta byla také vlastní filtrační jednotka a celý systém je připraven tak, aby co nejvíce fungoval jako automatické akvárium. Uvnitř akvária je založen život, který se postupně vyvíjí v jedinečný harmonický ekosystém. Mezi jeho obyvatele patří i populární sladkovodní krevety, které se v tomto prostředí dobře cítí.

Další přidanou hodnotou akvária „NatureWall“ je jedinečný design, neboť jeho krása může vyniknout jen v kontextu celého okolí. Návrh vychází z principů minimalismu, přičemž akvárium neztrácí na jemném výrazu především díky vnitřní decentní kompozici. Toto netradiční pojetí povyšuje akvárium na zajímavý a nápaditý doplněk, který je vhodný do bytu či rodinného domu, ale nadchne rovněž v prostorách administrativních či komerčních objektů.

Technické řešení

Vodní nádrž je vsazena do elegantního rámu, který se jednoduše zavěsí na zeď. Rafinovanost provedení spočívá v dokonalém ukrytí filtračního systému a veškerého příslušenství opět pouze do rámu obrazu. Díky svým úsporným rozměrům se akvárium NatureWal hodí i do menších bytů. Standardizovaný rozměr 150 x 65 x 17cm je dán hlavně požadavkem ekosystémového fungování akvária. Správný oběh vody filtrační jednotkou spolu s optimálním prosvícením zajistí vhodné prostředí pro rybky i sladkovodní krevety.
 
Práce na projektu „designová akvária“ byla velkou výzvou pro jeho tvůrce, kteří věří, že výsledkem budete nadšeni a akvárium NatureWall se stane magnetem, ze kterého nespustíte oči.

Více informací na www.akvaria-na-miru.cz/naturewall.

28.11.2011

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444