Litinové radiátory

Klasika i pro moderní interiér

Litinové radiátory se nacházejí převážně ve starších domech a jsou pro mnohé symbolem stáří a mohutnosti. Zatímco s mohutností máte pravdu, se stářím se můžete mýlit. I litinové radiátory mohou zapadnout do designu novodobé místnosti.

Nejvíce se však litinové radiátory skutečně využívají ve starších zástavbách se silnějšími zdmi. Toto využití je dáno jejich mohutností, která umožňuje naplnit je větším množstvím vody, než je tomu v případě ocelových radiátorů. Litinové radiátory tak mají, i přes nepatrně delší dobu počátečního náhřevu, výrazně delší setrvačnost v sálání. Ta je dána za prvé již zmiňovaným větším objemem vody v radiátoru a za druhé výbornou akumulací tepla díky materiálovým vlastnostem litiny. Proto lze litinové radiátory využít pro dlouhotrvající vyhřívání velkých a chladných místnosti.

Litinové radiátory na desetiletí


Kromě velké setrvačnosti mají tyto radiátory ještě jednu velkou přednost a tou je jejich životnost. Vzhledem ke své masivní konstrukci disponují litinové radiátory vysokou odolností. Pokud se k tomu ještě přidá jedinečná technologie povrchového zpracování, kterou při jejich výrobě používá společnost Laurens Czech Republic s.r.o., je možné dosáhnout životnosti litinových radiátorů až na hranici 100 let.

Litinové radiátory do každé domácnosti


Bylo již řečeno, že se tento typ radiátorů hodí především do starších staveb, ale to neznamená, že by jejich vzhled měl být jen symbolem stáří. Společnost Laurens se zaměřuje právě na designové radiátory a proto i litinové radiátory z jejich dílny jsou stylovým a designovým doplňkem do každé domácnosti.

Kromě samotných radiátorů je možné u této společnosti zakoupit i stylové retro ventily, které budou působit na litinových radiátorech přirozeně. Tyto radiátory i se stylovými ventily oceníte především při rekonstrukci starší stavby, které chcete nechat nádech minulosti. Široká škála kombinací délek dle požadovaného počtu článků a možnost instalace radiátorů na zem bez nutnosti fixace radiátoru do zdi díky článkům s nožičkou jen dokazují variabilitu a přízpůsobivost litinových radiátorů Laurens.

 

     

21.06.2011
  • Laurens Radiátory s.r.o.

    „Laurens“ je značka radiátorů, které jsou vždy něčím vyjimečné. Inovativní produkty, nové technologie, kreativní design radiátorů a individuální přístup k zákazníkovi jsou hlavní pilíře společnosti Laurens. Díky rozsáhlé celoevropské partnerské síti se snažíme být vždy co nejblíže našim zákazníkům, abychom jim mohli nabídnout naše radiátory, příslušenství a služby té nejvyšší kvality za příznivou cenu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444