Lilie pro Althanny

Pro čtyři generace Althannů se v interiérech zámku ve Vranově nad Dyjí v těchto dnech rozvoněla velkolepá květinová výzdoba. Zdejší tradiční výstava Vranovská lilie má letos nejen obohatit prohlídkový okruh, ale také připomenout význam původně švábsko-bavorského rodu, s nímž je spjata zásadní přestavba někdejšího hradu na barokní zámek.

Majestátnost monumentálního Sálu předků, který nechal vybudovat hrabě Michal Jan II. z Althannu talentovaným a později slavným architektem Janem Bernardem Fischerem z Erlachu, patří k nejpůsobivějším zážitkům návštěvy vranovského zámku. Vůz z alegoricko mytologické fresky na stropě kupole navíc po dobu výstavy získává svůj pandán v podobě velkorysého květinového aranžmá na kamenné podlaze a zážitek ještě umocňuje.



Jako poctu příslušníkům rodu, kteří ze zámku vytvořili pozoruhodnou ukázku středoevropského baroka, autor výstavy florista Slávek Rabušic promyšleně aranžoval desítky obdivuhodných květinových vazeb. Bílé, žluté, růžové, oranžové, červené i něžně fialkové květy lilií jim dominují ve všech zámeckých interiérech, které ještě po několik dní můžete vidět při prohlídce základního okruhu.
17.06.2016 | sm

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444