LexCom - obraz, data a zvuk pomocí jediného kabelu

Také přemýšlíte, jak elegantně a efektivně vyřešit ve své domácnosti rozvod televizního signálu? Potřebujete mít telefonní linku či počítačovou zásuvku ve více, či dokonce ve všech místnostech bytu nebo domu? Pokud ano, nabízíme vám velmi zajímavé řešení. Toto řešení se jmenuje LexCom a existuje ve dvou variantách - jako komplexní datová síť pro byty s názvem LexCom Delta 8 a jako systém pro rodinné domy LexCom Home.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Datová síť v bytě je v dnešní době téměř nezbytnou součástí inteligentního bydlení. Možnosti systémů LexCom Home a Delta 8 pak rozšiřují funkci této datové sítě o rozvod telefonního a TV signálu. Proto tyto systémy ideálně splňují požadavky investorů i majitelů bytů a rodinných domů. Ve spojení datových zásuvek, vypínačů a silových zásuvek v moderním a líbivém designu UNICA pak zajišťují nejen potřebnou funkčnost, ale i estetickou hodnotu celé domácnosti. Pomocí jediného kabelu můžete rozvést TV+R signál, telefon a data do všech místností svého domu a bytu, kam je potřeba. Jednotlivá zařízení - televizi, telefon, počítač - pak připojíte do datových zásuvek v designu Unica podle svého výběru (Basic, Colors, Plus, Top nebo Allegro).
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Osvědčený LexCom Home - řešení pro byt i rodinný dům


Tento systém je na českém trhu znám a užíván již čtyři roky. Jeho výhodou je integrovaný rozvod nejen datových, ale i dalších druhů signálů (TV+R, SAT, telefon) po jednom typu datového kabelu. Systém LexCom Home přenáší tyto signály do jedné univerzální datové zásuvky, jejíž funkci si uživatel sám může kdykoliv jednoduše změnit podle svých aktuálních požadavků.
Pokud je v bytě či rodinném domě použit systém LexCom Home, odpadají při zakoupení nového elektrospotřebiče (TV, PC, domácího kina, telefonu, tiskárny, faxu apod.) potíže se zapojením tohoto přístroje do systému a je možné ho okamžitě začít používat. Vysokou flexibilitu systému podtrhuje i fakt, že v případě satelitního příjmu televizního signálu nebo signálu z DVD přehrávače, videopřehrávače či PC jej lze bez problémů jednoduše na jediném místě připojit a distribuovat tento signál do všech dalších TV přijímačů zapojených do systému LexCom Home.

 

Novinka - LexCom Delta 8 - Řešení pro bytový dům


Pro bytové domy a samostatné byty byl vyvinut nový systém LexCom Delta 8, který je založen na stejném principu jako LexCom Home - přenáší rozhlasový, televizní, datový a telefonní signál po jedné kabeláži do univerzálních zásuvek.

Zásadním rozdílem je fakt, že systém LexCom Delta 8 je tvořen pouze jednou centrální jednotkou, která posílá signály až do osmi univerzálních zásuvek. Přitom posílá TV, datový a analogový telefonní signál najednou. Součástí systému je i rozbočovač, který umožňuje do každé zásuvky zapojit tři přístroje. LexCom Delta 8 má prakticky celých 24 zásuvek! Centrální jednotka může být umístěna do klasického silového rozváděče nebo samostatně např. na zeď. Do ní se pak přivedou tzv. zdrojové signály.(TV signál, telefon, připojení k internetu), které pak LexCom Delta 8 rozvede po bytě. Systém je připraven na veškeré moderní technologie jako je digitální TV, IP telefonie, HDTV nebo DSL internetové připojení.

 

Cenová úroveň


Orientační cena systému LexCom Delta 8 pro byt 3+1 je 23.000,- Kč (včetně DPH, bez montáže).


V systému je počítáno:

  • se 120 metry LexCom komunikačního kabelu
  • s 8 datovými jednozásuvkami (uživatel bude používat 2 TV přijímače, 2 telefony - 1 linka a počítačovou síť).

 

Orientační cena systému LexCom Home pro dům o 6 místnostech je 43.800,- Kč (včetně DPH, bez montáže).

 

V systému je počítáno:

  • s 300 metry LexCom komunikačního kabelu
  • s 12 datovými dvojzásuvkami – 2 v každé místnosti (uživatel bude používat 2 TV přijímače, 2 telefony - 1 linka a počítačovou síť )
  • se zapuštěným datovým rozváděčem.

Ceny systému jsou pouze orientační a mohou se lišit zejména množstvím použitého kabelu (dle velikosti bytu/domu a rozmístění zásuvek), počtem a designem datových zásuvek (dle počtu a typu používaných zapojených přístrojů).
Pokud chcete stanovit přesnou cenu systému LexCom Delta 8 nebo LexCom Home pro svůj byt či dům, kontaktujte velkoobchod nebo se obraťte přímo na certifikovanou firmu ve svém regionu. Můžete si rovněž nechat zpracovat nabídku.

 

Přesvědčte se na vlastní oči


Navštivte internetové stránky www.vypinac.cz, kde naleznete nejen více informací o systémech LexCom Home a Delta 8, ale také o vypínačích a zásuvkách UNICA. Najdete tam i celou řadu dalších užitečných informací a inspirací pro své vlastní bydlení.

13.05.2008 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444