Léto nekončí...

Vířivou vanu, bazén nebo zastřešení ?

V současnosti stále více odborníků z oblasti zdravotnictví a zdravého životního stylu potvrzuje blahodárné účinky vodních koupelí. Pro zvýšení fyzické kondice a odreagování se po těžkém a namáhavém pracovním dni také stále více lidí relaxaci a odpočinek v bazénech a relaxačních centrech nabízejících možnost vířivých koupelí vyhledává.

Bazény umožňují aktivní formu odpočinku. Plavání jako takové výrazně zvyšuje fyzickou kondici, přispívá k posílení převážně zádového svalstva a zároveň je účinným prostředkem při snižování hmotnosti. Bazén je však také ideálním místem pro vybití přebytečné energie vašich ratolestí nebo místem pro uspořádání párty s přáteli. Místem, které můžete mimo klasického plavání a dětských radovánek využít například i jako sportovní hřiště pro vodní modifikace sportů jako je volejbal, polo, házená apod. Bazén je možno vybavit spoustou funkčních doplňků jako např. protiproud a poté se bazén změní v dokonalý tréninkový nástroj.
Vířivá vana oproti tomu nabízí pravý opak. V tomto směru se nejedná o aktivní formu odpočinku, ale především o odpočinek zaměřený na relaxaci v tonizujících bublinkách, jenž je možno podpořit stylovou hudbou z vestavného CD přehrávače, osvětlením podvodními reflektory, uklidňujícím zvukem vodní kaskády a to vše v kombinaci s blahodárnými účinky aromaterapie. Vířivá vana představuje relaxaci v soukromí popřípadě v kruhu svých nejbližších. Uklidňující účinky tohoto typu relaxace oceníte především po těžkém a vyčerpávajícím dni v práci. Účinně odbourává stres a navazuje pocit uvolnění a pohody. Nabízí možnost prožití jedinečného kouzla okamžiku s osobou, která je vám blízká.

Bazény i vířivé vany umožňují opravdu mnohostranné využití a několik způsobů relaxace. Každý si jistě najde svůj způsob, jak využít všech předností těchto produktů, které jsou vhodným a praktickým doplňkem zahrad, teras, rodinných domů, bytů a stávají se moderním a nepostradatelným trendem. Náklady spojené s realizací vlastního relaxačního centra jsou srovnatelné s cenou zahraniční dovolené. Výhody této investice však budete na rozdíl od dovolené pociťovat a využívat ještě mnoho dalších let.
Zastřešený bazén?

V dnešní době si stále více lidí pořizuje na své zahrady a terasy bazén. Otázkou, se kterou se potýká asi každý vlastník bazénu, je zda zastřešovat či nikoliv. Představujeme hlavní důvody, proč se pro zastřešení rozhodnout.

Prvním a nejdůležitějším z hledisek, kterými se budeme zabývat je bezpečnost. V mediích se objevují zprávy týkající se pádu dětí do bazénu a následného utonutí, čemuž se dá zabránit právě díky zastřešení bazénu. Přední výrobci osazují zastřešení bezpečnostními zámky a pojistkami, jenž zabraňují dětem v manipulaci se zastřešením. Z tohoto pohledu je investice do zastřešení zcela jistě tím nejlepším, co můžete udělat pro bezpečnost svých dětí.

Další je hledisko ekonomické. V případě, že se rozhodnete investovat do zastřešení bazénu, buďte si jisti, že se vám investice časem vrátí a to v několika podobách. Bazénová vody pod zastřešením je v průměru o 8°C teplejší, než voda v nezastřešeném bazénu – šetříte tedy za ohřev vody. Zastřešený bazén není tak náročný na údržbu. Do bazénové vody se nedostávají hrubé nečistoty (listy, tráva, hmyz apod). Zároveň zabraňuje pronikání drobných nečistot, jako jsou pyly, prach, popílek apod., které zapříčiňují zhoršenou kvalitu vody. Ušetříte za přípravky upravující kvalitu vody. Díky zastřešení ušetříte čas, věnovaný údržbě bazénu. Tento čas můžete strávit se svými blízkými.

Někteří z Vás mohou namítat, že zastřešení bazénu narušuje vzhled a celkový dojem ze zahrady. Přední výrobci dnes ale nabízejí několik typů povrchových úprav v široké barevné škále např. lakování, dřevodekorování apod. Zároveň je možno si vybrat z nepřeberného množství různých modelů, designů, výšek, barev výplní apod., takže zastřešený bazén může se vzhledem vaší zahrady velmi dobře ladit

Více informací: BAZENY.cz

ZASTRESENI.cz

 

Fotografie: ALBION GROUP, a.s.

15.10.2008 | PR - ALBION GROUP, a.s.

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444