Laureátům ceny FAIR BYDLENÍ se v roce 2007 dařilo

Společnosti, které se staly držiteli ceny FAIR BYDLENÍ za rok 2006 prožily výrazně úspěšný rok.

Redakce BYDLENÍ.CZ udílí cenu FAIR BYDLENÍ za kvalitní a korektní informační podporu zákazníků před vlastním nákupem a za marketingové a reklamní aktivity, které kultivují rozsáhlý obor bydlení a stavění. Zákazníci dnes neoceňují jen kvalitní výrobky a služby, ale také pokud s nimi firmy o svých produktech otevřeně, věcně a kompetentně komunikují.

Ve firmách, které toto ocenění získaly za rok 2006, jsme se zajímali, jaký pro ně byl rok uplynulý.

 

ATRIUM, s.r.o.

Mimořádné obchodní úspěchy a období plné činorodého ruchu a pozitivních změn - takový byl uplynulý rok pro společnost ATRIUM, která patří k významným průkopníkům dřevostaveb v ČR. Obliba dřevostaveb u nás vzrůstá, což se ve firmě projevilo více než 50 procentním nárůstem poptávky. Ukazuje se, že firma zvolila správnou strategii, když se již v polovině 90. let orientovala na český trh. Stále přesvědčivější plody přináší i důraz na kvalitu výrobního procesu, stejně jako zaměření na komplexní informační podporu zákazníka a důslednost, s níž společnost seznamuje potenciální zákazníky se všemi náklady a potřebami při stavbě domu.

Společnost zaznamenala 20 procentní nárůst produkce rodinných domů oproti roku 2006. Pro uspokojení poptávky bylo nutné investovat do zvýšení kapacity výroby, posílit projekční oddělení, realizační týmy. V současné době Atrium také dokončuje novou výrobní halu vybavenou technologiemi pro výrobu rodinných domů, která umožní zvýšení dosavadní výrobní kapacity téměř na dvojnásobek.

Atrium jako první firma na našem trhu připravila projekt ZDRAVÉ BYDLENÍ,
který má za úkol upozornit širokou veřejnost na nedostatky současného
stavění. V této souvislosti dodává firma Atrium jako jedna z mála
společností, v základním vybavení všech domů větrací systém s rekuperací,
bez kterého by se v dnešní době neměla obejít již žádná stavba pro bydlení.

Hyposervis, a.s.

Pro Hyposervis, který je nejvýznamnějším hypotečním brokerem v ČR, byl uplynulý rok opět velmi úspěšný. Celkový objem sjednaných hypotečních úvěrů překročil 100 mld. Kč z roku 2006, a to i přes fakt, že po celý uplynulý rok úrokové sazby pomalu rostly. Společnost také otevřela nové Centrum hypoték, a to na jedné z nejatraktivnějších pražských ulic - v ulici Na Příkopě 12. Potěšující je nejen stále rostoucí zájem o hypotéky, ale především rostoucí zájem o služby společnosti: do kanceláří v Praze a Brně zavítalo letos bezmála 10 000 klientů. "Velký podíl na tomto úspěchu mají partneři z řad developerů, jejichž spolupráce si nesmírně vážíme. Cenná je pro nás i spolupráce s mediálními partnery, včetně portálu BYDLENÍ.CZ," uvádí makléřka společnosti Petra Horáková Krištofová.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Rigips, s.r.o.

Výrobce a dodavatel sádrokartonu, polystyrenových izolací a sádrových omítek, člen nadnárodního koncernu Saint-Gobain, patří na našem trhu ve svém oboru k leadrům. Stále se zvyšující poptávka po izolačních materiálech z pěnového polystyrenu, která patří k atributům moderního stavění, vedla společnost k rozhodnutí investovat do výstavby nového výrobního závodu na pěnový polystyren v Lipníku nad Bečvou. V roce 2007 zahájilo Centrum technické podpory, informační a technické poradenství pro odbornou i laickou veřejnost , které přispívá k zájmu o využití technologií systémů suché výstavby i dalších produktů z portfolia firmy Rigips. Působení centra je významnou součástí firemní strategie kvalifikovaného přístupu k zákazníkům. Rigips mj. rovněž v minulém podpořila finančně mladé zájemce o sádrokartonářské řemeslo, jejich znalosti, zručnost a kvalitu práce.

Mezi důležité momenty působení společnosti na trhu patří i uvedení řady nových konstrukčních systémů v oblasti suché výstavby a také izolantů z pěnového polystyrenu a jejich aplikací v nových segmentech trhu - např. bezpečnostní příčky ze sádrokartonu či sádrovlákna v bytové výstavbě, růžové protipožární sádrokartonové desky snadno rozpoznatelné pro stavební dozory, v oblasti polystyrenových izolací - soklové a drenážní desky Perimetr, dále izolanty nové generace, šedý polystyren NeoFloor a Greywall, které radikálně zvyšují izolační účinnost polystyrenu.

K významným úspěchům v loňském roce patří skutečnost, že výrobní závod na sádrokarton společnosti Rigips,s.r.o. v Horních Počaplech získal bronzové ocenění v rámci auditu World Class Manufacturing (výroba světové úrovně). Získání tohoto titulu znamená oficiální vstup do společnosti závodů se světovou úrovní výroby.

Ceny FAIR BYDLENÍ za rok 2007 zveřejní redakce 22. ledna.
09.01.2008 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444