Od ledu z rybníka k moderním vymoženostem
Dříve se pivo uchovávalo v rozsáhlých sklepích a chladilo se pomocí ledu. Led se získával každou zimu na rybnících a ve velkém se uchovával v pivovarech. Hospody měly taktéž sklep s ledem, odkud se pivo nosilo nachlazené ve džbánech, později procházely trubky s pivem částí vyloženou ledem. Postupem doby přišly na řadu nové možnosti chlazení a udržení konstantní teploty, díky kterým je pivo jako křen. V dnešním výčepu se běžně používá systém vodního nebo suchého chladiče.
Jaké tedy chlazení?
První je otázka, pro jaký provoz chceme chlazení pořídit. Pokud se jedná o stálý provoz, je vhodné vodní průtočné chlazení. Toto zařízení je úspornější díky tepelné setrvačnosti a také má vyšší průtočný výkon. Suché chlazení se zase hodí do provozů, kde se netočí nápoje neustále, či se zařízení potřebuje přesunovat. Jejich výhodou je také rychlé nachlazení.
Pivo jako z hospody můžete mít i doma
Chutná vám točené pivo a nemůžete si pomoci, ale lahvové vám ho doma nenahradí? Existuje jednoduché řešení – výčepní zařízení s přenosným chlazením na principu suchého chlazení. Například přenosné suché chlazení sudových nápojů ANTA od firmy Sinop CB a.s. vám umožní luxus pravého točeného třeba na zahradní grilovací párty.
Dbejte i na výběr dodavatele
Nezanedbatelná je tradice a dlouholetá zkušenost dodavatele. Dalším vodítkem k výběru kvalitního výrobku je také, zda je dodavatel držitelem určitého certifikátu. Bezkonkurenční odborník v oboru Sinop CB a.s. je například držitelem CE certifikátu TÜV, který je zárukou kvality a profesionálů.
Kvalita je základ
Přejeme vám krásné léto se správně nachlazeným nápojem vašeho srdce, ať už to bude v restauraci nebo v soukromí domácího krbu. Nezapomeňte však pečlivě vybírat. Za nás doporučujeme zmíněnou českobudějovickou firmu Sinop CB a.s., která má dlouholeté zkušenosti a nespočet spokojených zákazníků. Ať už milujete pivo nebo malinovku, dopřejte si k nápoji vždy kvalitní servis!