Lahodné pivo je dobře vychlazené pivo

Bylo by s podivem, kdyby Češi nebyli přeborníky v tom, jak si nejlépe vychutnat zlatavý mok. Každý může mít jiné preference, co se chuti a značky týče, ale jedno je společné – pivo musí být vždy dobře nachlazené a s parádní čepicí. Společně se podíváme na historii i na to, jak nejlépe vybrat vybavení k chmelovému potěšení.

Od ledu z rybníka k moderním vymoženostem

Dříve se pivo uchovávalo v rozsáhlých sklepích a chladilo se pomocí ledu. Led se získával každou zimu na rybnících a ve velkém se uchovával v pivovarech. Hospody měly taktéž sklep s ledem, odkud se pivo nosilo nachlazené ve džbánech, později procházely trubky s pivem částí vyloženou ledem. Postupem doby přišly na řadu nové možnosti chlazení a udržení konstantní teploty, díky kterým je pivo jako křen. V dnešním výčepu se běžně používá systém vodního nebo suchého chladiče.
 
Jaké tedy chlazení?
 
První je otázka, pro jaký provoz chceme chlazení pořídit. Pokud se jedná o stálý provoz, je vhodné vodní průtočné chlazení. Toto zařízení je úspornější díky tepelné setrvačnosti a také má vyšší průtočný výkon. Suché chlazení se zase hodí do provozů, kde se netočí nápoje neustále, či se zařízení potřebuje přesunovat.  Jejich výhodou je také rychlé nachlazení.

Pivo jako z hospody můžete mít i doma

Chutná vám točené pivo a nemůžete si pomoci, ale lahvové vám ho doma nenahradí? Existuje jednoduché řešení – výčepní zařízení s přenosným chlazením na principu suchého chlazení. Například přenosné suché chlazení sudových nápojů ANTA od firmy Sinop CB a.s. vám umožní luxus pravého točeného třeba na zahradní grilovací párty.
 
Dbejte i na výběr dodavatele

Nezanedbatelná je tradice a dlouholetá zkušenost dodavatele. Dalším vodítkem k výběru kvalitního výrobku je také, zda je dodavatel držitelem určitého certifikátu. Bezkonkurenční odborník v oboru Sinop CB a.s. je například držitelem CE certifikátu TÜV, který je zárukou kvality a profesionálů.
 
Kvalita je základ

Přejeme vám krásné léto se správně nachlazeným nápojem vašeho srdce, ať už to bude v restauraci nebo v soukromí domácího krbu. Nezapomeňte však pečlivě vybírat. Za nás doporučujeme zmíněnou českobudějovickou firmu Sinop CB a.s., která má dlouholeté zkušenosti a nespočet spokojených zákazníků. Ať už milujete pivo nebo malinovku, dopřejte si k nápoji vždy kvalitní servis!

30.05.2012 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444