LUMCO - výrobce nábytku, který se řídí přáním zákazníka

Firma LUMCO se sídlem v České Skalici klade velký důraz na kvalitu čalouněného nábytku na českém trhu a hlavně českou produkci. To jistě není úplně od věci v dnešní době, kdy je trh zahlcen velkosériovými výrobky.

Firma LUMCO začala svou činnost v roce 2004 jako distributor nábytku ze zahraničí. „Ano, začali jsme dovozem nábytku a jeho následnou distribucí do naší maloobchodní sítě,“ vysvětluje majitel firmy pan Martin Lukáš. „Díky tomu jsme se mohli dozvědět o čalouněném nábytku a jeho kvalitě téměř všechno. To mě inspirovalo, chtěl jsem svým zákazníkům poskytovat opravdu kvalitní poctivé zboží, a tak jsme čalouněné výrobky začali sami vyrábět tady v České Skalici,“ dodává. 

Ano, sériové sedačky jsou levné, dobře vypadají a spoustě českých zákazníků vyhovují, ale kvalita zpracování, používané materiály a životnost výrobku mnohdy už tak příznivé nejsou. Přitom často stačí pečlivější výběr, abyste získali poctivý výrobek z české dílny, která je nastavena na kvalitu, ne kvantitu a kde přesně víte, z čeho se sedačka skládá. 
 
Firma otevřela svou ruční dílnu na výrobu čalouněného nábytku v roce 2010. Během několika let firma zaznamenala mnohem větší nárůst objednávek na vlastní zboží, než tomu bylo během předchozí činnosti, kdy LUMCO distribuovalo zahraniční nábytek. „Okamžitě jsme se snažili uplatnit veškeré nabyté zkušenosti z naší předchozí činnosti distributora nábytku a to jak ty pozitivní, tak ty negativní,“ říká pan Lukáš. „To nám pomohlo vyvarovat se zásadním chybám při výrobě tohoto druhu nábytku, a tak jsme měli více prostoru přinést do výroby více vlastních postupů a inovací. Přivést na trh služby, které nebyly standardem.“

 
Mezi služby navíc patří například možnost poradit se individuálně přímo s výrobcem o vhodné volbě materiálů. Takovým materiálem je například PUR pěna, která může mít v dnešní době spoustu vlastností ovlivňující celkový požitek z užívání nábytku. Konkrétně se jedná o její tuhost, tloušťku, odolnost, prodyšnost, paměťová funkce. LUMCO tak poskytuje svým zákazníkům výrobky na zakázku v širším slova smyslu. 

Firma má v portfoliu několik tzv. „systémových sedacích souprav“, u kterých si můžete svoji sedací soupravu poskládat z široké palety dostupných dílů. Nejnovějším z nich je systém NATALI. „Původně jsme vyráběli Natali pouze jako rohovou sedačku, ale byl o ní tak obrovský zájem a zákazníci volali po rozšíření, až jsme se rozhodli vyhovět jim, a k této rohové sedačce navrhnout další kombinovatelné díly tak, aby si mohl poskládat každý tu svoji sedačku na míru. Dnes je to systém s nejširší paletou volitelných komponent. Snažíme se dělat to, co zákazníkům na očích vidíme a systém Natali je toho zářným příkladem,“ vysvětluje pan Lukáš.

Firma LUMCO se stále snaží přicházet s něčím novým. V roce 2015 na trh přinesli dvě novinky a inovovali velmi oblíbenou pohovku DANIELA na každodenní spaní tak, aby vyhovovala i mladší generaci. 
Produkci společnosti ovlivňují poptávky z rodin, ale také od architektů a interiérových designérů. Poslední takovou zkušeností je výroba pohovky do kanceláře pro pana Haranta generálního ředitele firmy AGRO CS. Z této spolupráce vyšel další nový model sedací souprava ADELE

„Naše výroba je velice ovlivňována zákazníky. Vyrábíme to, co opravdu chtějí a co ocení. Nasloucháme jim a přizpůsobujeme se. Teprve, až když je spokojen zákazník, jsme spokojeni i my, to vidím jako naši nespornou přednost,“ dodává pan Lukáš. 

Dnes po několikaleté historii vlastní výroby má firma LUMCO status kvalitního českého výrobce, který nabízí něco navíc a má řadu certifikátů (například od cechu českých čalouníků). „Viděl jsem složení výrobků většiny zahraničních firem, kterými je náš trh zahlcen. Mohu s klidem říci, že na základě pečlivého výběru materiálu a zpracování, vyrábíme kvalitní čalouněný nábytek. Několikaleté úsilí přivést na český trh kvalitní a poctivou domácí značku se nám vyplatilo a vrací se to v podobě stále rostoucí řady spokojených zákazníků, kteří se k nám vrací a prodejen s nábytkem, které naše výrobky nabízejí.“ 
 

Český nábytek LUMCO je k dostání ve více než 150 prodejnách po celé ČR.
05.05.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444