Květiny v jarním interiéru

Foto: www.vintagelover.cz

Foto: www.vintagelover.cz

Milujete jaro, ale obáváte se typické jarní dekorace v podobě žlutých kuřátek, slepiček a pestrobarevných vajíček? Hledáte spíš něco jednoduššího a barevně méně zářivého? Natrhejte si květiny do obyčejné sklenice. Funguje to.

http://www.nordichouse.co.uk/Přichází jaro

Ukliďte a vyvětrejte byt

Jaro je ideálním obdobím změn. Otevíráme okna, zhluboka dýcháme, dovnitř necháváme proudit chladný vzduch, ale tvář už sem tam nastavujeme prvním jarním paprskům. Po dlouhé zimě potřebujeme změnu a především nový příval energie. Co začít tím nejzákladnějším - prostředím, ve kterém žijeme?

Někteří z nás se s odhodláním pustí do mytí oken nebo vymalování spíže, jiní do tepování koberců, někdo do přísné revize svého šatníku. Stejně jako organismu, i našemu bytu prospěje očistná kúra. Možná se letos konečně zbavíte těch sošek, na které jen sedal prach. Nebojte se ubírat. V čistějším interiéru bez zbytečných věcí se vám bude mnohem lépe přemýšlet i žít.

A potom? Kupte si květiny. Nebo ještě lépe, běžte si je natrhat.

Když méně je více

Jak přivést jaro do interiéru? Jednoduše. Pro navození pravé jarní atmosféry se postarají květiny. První narcisy, hyacinty, modřence, tulipány, pryskyřníky, vrbové kočičky nebo jen obyčejné větvičky, které se ve váze zazelenají. Květiny nechte vyniknout nejlépe v čirých skleněných vázách, karafách, nebo třeba jen v zavařovacích sklenicích. Jestliže tíhnete k jednoduše laděnému interiéru, prosté jarní květiny se vám budou zamlouvat. Jejich kráse můžete nechat vyniknout také v čistých, bílých vázách.

Hyacint ve skle

Hyacinty nyní koupíte v každém supermarketu. Vyjměte je z plastového obalu a vložte do obyčejné sklenice, nebo třeba nádobky od vypálené svíčky. Nemusíte čekat na květ, naopak si jejich krásu užívejte od samého počátku a nechte vyniknout kořenům a pučícím listům. Až vykvetou, můžete je i s listy seříznout a vložit do vyšší vázy.

DIY tip

Netradiční dekoraci si můžete vytvořit i sami. Natrhejte jakékoliv větvičky, natřete nebo nastříkejte je obyčejnou bílou barvou a vložte do vázy nebo sklenice s vodou. Zanedlouho drobné zelené lístky dovedou dekoraci k dokonalosti.

Zdroj fotografií: www.nordichouse.co.uk, www.vintagelover.cz
27.02.2015 | Jana Vaňková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444