Kvalitní projekt se vyplatí

Realizovaný projekt rodinného domu -  PROZI projekt

Realizovaný projekt rodinného domu - PROZI projekt

Stále více stavebníků si uvědomuje, že pořízení rodinného domu vyžaduje kvalitní projekt. Ten by měl řešit všechny nezbytné detaily, které jsou základem kvalitní stavby a měl by vzít v úvahu všechny potřeby jeho obyvatel. Měl by přitom vycházet z perfektní znalosti materiálů a technologií, které nabízí trh a měl by být vytvořen s ohledem na budoucí náklady na provoz domu.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Řešení detailu v praxi

Projekty rodinných domů projekční kanceláře PROZI projekt po dohodě s objednatelem všechny zmiňované požadavky splňují.

Důležitou roli hraje už správná orientace domu vůči světovým stranám na pozemku a tvar domu, který by měl mít co nejkompaktnější obálku. Chceme-li spotřebovat co nejméně energie, je třeba mj. také počítat s řádným zateplením a konstrukci zajistit proti tepelným mostům už ve fázi projektu.

Na řešení tepelných mostů v detailech klade projekční firma PROZI projekt při tvorbě svých projektů velký důraz. Jedná se zejména o tepelné mosty v detailech soklu, detailech u francouzských dveří, v místě oken (nadpraží a parapet), v místě napojení střechy na zdivo, v zateplení ve střešní konstrukci a dalších. "Tepelné mosty jsou relativně neznámé a pokud v projektu nejsou řešeny, tak stavební firma většinou zvolí nejlevnější řešení. Tepelné mosty lze následně zjistit pomocí infrakamery, to už však většinou bývá pozdě," zdůrazňuje majitel firmy, pan Zika.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Realizovaný projekt rodinného domu - PROZI projekt

Důležitým faktorem pro stavbu s nízkou energetickou spotřebou je samozřejmě použitá tepelná izolace. PROZI projekt navrhuje  izolace s nízkým součinitelem tepelné vodivosti. V kvalitě tepelné izolace se tak může jednat o rozdíl až 20%. Projektová dokumentace obsahuje kompletní projekt, který kromě stavební části tvoří také zdravotní instalace, elektroinstalace, požárně bezpečnostní řešení a vytápění. A způsob vytápění a ohřevu teplé užitkové vody spolu s odvětráváním metodou rekuperace jsou další důležité součásti správného fungování domů s nízkou energetickou spotřebou.

Projekční kancelář PROZI projekt reagovala také na požadavek dokládat energetickou náročnost staveb u každého nového projektu a Průkaz energetické náročnosti nabízí v ceně indiviuduálního projektu. Dosažení požadované kategorie energetické náročnosti konzultuje firma s klientey na základě finančních možností a potřeb.

V rámci projektu můžete jako klienti této firmy získat příjemné slevy. V kanceláři vám poradí nejen s výběrem vhodné stavební firmy, ale také se zde dovíte, jaké materiály a produkty na trhu jsou aktuálně finančně nejvýhodnější, slevy na vybrané materiály mohou tvořit  až 47 %.

PROZI projekt má s projektováním nízkoenergetických staveb letité zkušenosti. Projekční kancelář vznikla v roce 2001 a od této doby má za sebou cca 200 úspěšně zrealizovaných projektů. Dodává projekty staveb za rozumnou cenu s osobním přístupem ke každému zákazníkovi. V nabídce je také katalog rodinných domů, projekty z tohoto katalogu lze ale na přání opět individuálně upravit.

Více informací: PROZI projekt

16.05.2012 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444