Kvalita a elegance: Máme 4 tipy na interiérové dveře

Vhodně zvolené interiérové dveře dokážou doladit celkový styl interiéru. Při samotném výběru budeme zohledňovat nejen design, ale také volbu materiálu. Mezi nejdůležitější faktory, na které byste se měli zaměřit, patří odolnost povrchu dveří. A na co dál nezapomenout?

Zaměřili jsme na několik faktorů, které je dobré při výběru dveří zvážit.
 

Porovnáváme výplň dveří

Hovoříme-li o odolnosti dveří, musíme zmínit výplň, na které kvalita dveří zavisí. Cenově nejpřijatelnějším řešením jsou voštinové dveře. Výhodou je lehkost, nízká cena, bohužel i nižší odolnost. Druhou možností, a to mezi zákazníky tou nejoblíbenější, je děrovaná dřevotřísková deska. Odlehčená dřevotříska tlumí hluk a oproti voštině zaručuje vyšší odolnost. Hledáte-li zaručenou kvalitu, jako výplň dveří volte plnou dřevotřískovou desku. Takové dveře mohou být vystaveny frekventovanému pohybu, jsou odolné, samozřejmě i dražší. 
 

Zaměřte se na povrch dveří

Kvalita interiérových dveří se odvíjí také od povrchové úpravy. Nejlevnější variantu představuje fólie, která sice nabízí mnoho dekorů, nezaručí však vysokou odolnost. Vyšší míru odolnosti vykazuje laminát, nejkvalitnější dveře budou mít povrch z dýhy nebo masivu. O povrch masivních dveří však musíme pravidelně pečovat, aby jejich dokonalý vzhled vydržel co nejdéle. 
 

Kam dveře otevírat?

Způsob a směr otevírání volte podle dispozičních možností. Zvažte velikost a uspořádání vašeho interiéru a důkladně promyslete rozměry dveří. Nevhodně zvolená velikost i otevírání dveří dokáže zbytečně zabrat prostor, který vám pak bude chybět.
 

Design dveří vybírejte podle stylu interiéru

Jen na vašem vkusu závisí vzhled dveří. Pokud jste se zhlédli v prosklených dveří, dobře si rozmyslete, kam takové dveře umístíte. Například v ložnici nebo koupelně si chraňte soukromí a volte plné dveře. Stejně tak věnujte pozornost kování, aby jeho nápadnost nenarušovala decentní vzhled vašeho interiéru. Také nezapomeňte na možnost uzamykání.

Pokud hledáte stylové a odolné dveře do interiéru, inspirujte se nabídkou společnosti Plancher s.r.o., profesionála na poli prodeje dveří. Představujeme čtyři nejoblíbenější typy interiérových dveří.

Interiérové dveře Porta

Interiérové dveře značky PORTA DOORS vynikají solidní konstrukcí. Vyrábějí se z vysoce kvalitního vrstveného dřeva a prvků z překližky a dřevotřísky. Návrháři PORTA DOORS se snaží vyhovět všem, pro které je interiér domu, bytu nebo kanceláře příležitostí projevit svůj vlastní vkus. Při výběru povrchové úpravy nabízí PORTA DOORS dvě základní varianty: dýhu, nebo laminát. Milovníci přírodních materiálů si mohou vybrat kvalitní dýhy z dubu, javoru nebo ořechu, a to v několika zajímavých odstínech. Nejnáročnějším zájemcům se dokonce nabízí výběr dýh z exotických dřevin s neopakovatelnou strukturou.


Interiérové dveře Verte

Pro milovníky nejnovějších trendů v oblasti interiérového designu je tu značka VERTE DOORS. Nová technologie, kterou značka Verte používá (obvodové pokrytí materiálu), přináší větší estetický efekt a hrany odolnější k mechanickému poškození. V rámci jednotlivých modelových skupin výrobků nabízí Verte dveřní křídla s různým stupněm prosklení i s různým uložením výplní a skel, a také s možností přizpůsobení křídel jednotlivým typům interiéru, např. koupelny, šatního prostoru, pokoje a dalších prostor. V moderní stylizaci bezrámových křídel jsou ideálně spasované zárubně s rovnou hranou a šířkou krycí lišty ve velikosti 8 cm. Velmi populární jsou dvoukřídlé dveře včetně posuvných systémů, které architekti doporučují hlavně pro interiéry bez možnosti užití standardních otočných dveří. Dveře značky VERTE doporučujeme pro jejich bezproblémové užívání i jako výrobky nejvyšší jakostí.

Interiérové dveře Invado

Pokud nechcete do dveří investovat vyšší sumy, doporučujeme dveře značky INVADO. Cenově dostupné varianty svým designem odpovídají dveřím dražším, ale provedením zapadnou do zcela běžné domácnosti. Typickou výplní dveří Invado je voština (tvrdý karton skládaný formou pláství). Technologie interiérových dveří INVADO spočívá ve spojování povrchové úpravy mimo okraj půldrážky, což má velký vliv na estetický vzhled koncové úpravy, bezpečnost a dlouholetou trvanlivost používání. Okraje dveří jsou chráněny proti odření a odlepení dekoru, udržují si pěkný vzhled po delší dobu a jejich zaoblené hrany přinášejí bezpečí. Dveře Invado lze zakoupit za stejnou cenu i v posuvné verzi, a to jak podél zdi, tak do pouzdra.

Interiérové dveře Vasco

Nejmodernější německá technologie přináší dveře i obložkové zárubně potažené laminátem nebo folií „jedním tahem“ bez lepených spojů. Kostru dveří tvoří pevný rám se zaoblenými hranami, vyrobený z masivu v kombinaci s MDF. Do dveří VASCODOORS se zásadně používá tvrzené sklo ESG (čiré broušené nebo mléčné), vybaveny jsou třemi kusy stříbrných pantů a zámkem dle výběru (klíč, WC, FAB). Interiérové dveře VASCODOORS mohou být jednokřídlé otočné, dvoukřídlé otočné, jednokřídlé posuvné či dvoukřídlé posuvné. Posuvné dveře se vyrábějí v rozměrech, které jsou použitelné pro stavební pouzdra Eclisse či JAP. Ten, kdo nezamýšlí dveře použít do stavebního pouzdra, si k nim může přiobjednat tzv. posuvný systém, který obsahuje garnýž, kolejnici a dorazový hranol a dveře zavěsit před stavební otvor.
Máte-li dotazy na konkrétní typ dveří, informujte se u odborníka na podlahy a dveře, u společnosti Plancher, na www.plancher.cz.
13.07.2016 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • PLANCHER, s.r.o. – odborníci na podlahy a interiérové dveře

      Podlahy i dveře tvoří nedílnou součást každého interiéru, a proto je potřeba jejich výběru věnovat dostatek prostoru. U nás najdete nejen širokou nabídku podlahových krytin a interiérových dveří, ale s jejich výběrem a montáží vám rádi pomůžeme.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444