Kuskusový salát s uzeným tofu

Pšeničný kuskus lze v kuchyni využít nejrůznějšími způsoby, má své místo ve slaných i sladkých pokrmech a vždycky chutná skvěle. V horkých letních dnech se hodí zejména pro přípravu salátů. Můžeme volit nejrůznější kombinace zeleniny, kterou doplňujeme některou ze zelených natí. Vyzkoušet můžete i variantu s uzeným tofu.

Ingredience
125 g kuskusu
200 ml horké vody nebo slabého vývaru
80 g uzeného tofu
2 stonky řapíkatého celeru
5 ředkviček
1/2 červené papriky
2 pevná vyzrálá rajčata bez jader
1/2 okurky zbavené měkké části a jader
1/2 menší cibule
šťáva z citronu
sůl
3 lžíce olivového oleje
zelená petrželka
Příprava
Do kastrolu dáme kuskus a promícháme s jednou lžící olivového oleje. Zalejeme mírně osolenou horkou vodou nebo slabým vývarem a přikryté necháme zhruba 5 minut stát, až se všechna voda vstřebá. Potom kuskus vidličkou načechráme, aby se od sebe zrnka odlepila a necháme vychladnout. Přendáme do mísy a přidáme na kostičky nakrájené tofu, celer nakrájený na kolečka, nakrájené ředkvičky, papriky a okurku, ochutíme citronovou šťávou, jemně osolíme a necháme chvíli stát. Před podáváním vmícháme drobně pokrájená rajčata, jemně pokrájenou cibulku a petrželovou nať.
27.06.2016 | sm

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444