Kuskus s tuňákem a balkánským sýrem

Horké počasí láká k pobytu venku u vody, ale co si budeme nalhávat. Sluníčko dokáže člověka pěkně unavit. Po návratu domů se pak horko těžko donutíme vyvařovat rodince nějaké složité pokrmy. V té chvíli můžete zkusit sáhnout po kuskusu – tvrdozrnné pšenici nadrcené na drobná zrníčka. Jeho základní úprava je velmi rychlá a téměř bezpracná. Kuskus pak lze zpracovávat na desítky různých způsobů, a to jak na slano, tak na sladko. Toto jídlo například nezabere více než 10 minut.

Ingredience
1 hrneček kuskusu
1 tuňák v konzervě
1 malá cibule
hrst zralých cherry rajčátek
1 malá salátová okurka
100g balkánského sýra
olivový olej
sůl
2 hrnečky vody
Příprava
Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, vsypeme kuskus, promícháme a cca 2 minuty lehce orestujeme. Poté přidáme tuňáka i se šťávou z konzery a opět necháme chviličku opékat. Zalijeme vodou, promícháme a ponecháme na ohni tak dlouho, dokud se přebytečná voda neodpaří. 
Odstavíme z plotny, aby směs trošku zchladla. Mezitím pokrájíme na kousky balkánský sýr, omytá rajčátka a oloupanou okurku a vmícháme do kuskusu. Můžeme ihned servírovat.

 
26.07.2013 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444