Kuskus jako tip pro lehkou večeři

Pro všechny kuchaře, kteří neradi tráví hodiny v kuchyni, je kuskus ideálním řešením. Mě osobně dlouhé vaření baví, ale ne vždy je na přípravu oběda či večeře čas. Kuskus jsem objevila teprve nedávno a zamilovala jsem si ho nejen pro svou rychlou přípravu, ale i pro tu spoustu možností, které při vaření nabízí. Lze ho kombinovat dle vaší chuti a nápaditosti. Své chuťové buňky ukojíte snad touto variací.

Ingredience
kuskus
žampiony
šunka
olivy
červená paprika nebo rajče
kukuřice
niva
máslo
sůl
pepř
česnek
Příprava
Ingredience si nakrájíme na malé kousky. Na pánvičce rozehřejeme máslo a smažíme na něm kousky šunky, rozetřený stroužek česneku, postupně přidáváme zeleninu a nakonec nakrájenou nivu. Výhodou je, že můžete přidávat do směsi jen ty ingredience, které chutnají právě vám. Vzniklou barevnou směs můžeme dochutit solí a pepřem. 


Kuskus se připravuje jednoduše zalitím horké vody a nabobtnáním. Já raději kuskus nejdříve opražím na másle a poté zaliju horkou vodou. Po změknutí ještě nakonec zakápnu trochou oleje a promíchám. Směs můžeme do kuskusu přidat před podáváním, nebo servírovat na talíři odděleně. Labužníci si mohou porci posypat strouhaným sýrem nebo hoblinkami zbylé nivy.
31.10.2013 | Pavla Hajdová

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444