Kuřecí stehna na tymiánu se špenátem a polentou

Polenta je lehká a zdravá příloha, která se připravuje z kukuřičné mouky nebo instantní kukuřičné krupice. Hodí se ke grilovaným, dušeným i pečeným masům, například ke kuřecím stehnům upečeným s tymiánem a rajčaty doplněných špenátem podušeným na másle s kouskem řapíkatého celeru.

Ingredience:
4 kuřecí stehna
2 menší rajčata
máslo na potření kuřete
1 stroužek utřeného česneku
sušený tymián
sůl

200 g instantní kukuřičné polenty
800 ml vody
400 ml mléka
sůl

400 g čerstvého špenátu
1 řapík celeru
kousek másla
sůl
mletý černý pepř
Postup:
Nejprve si připravíme polentu. Směs mléka a vody uvedeme do varu, pomalu přisypáváme krupici a stále mícháme. Osolíme a vaříme asi pět minut, až se hustá kaše přestane lepit na vařečku. Kaši pak v přibližně 2 centimetrové vrstvě rozetřeme na pečící papír a necháme ztuhnout. Netrvá to ani hodinu.
Kuřecí stehna osolíme a potřeme směsí másla a utřeného česneku, posypeme tymiánem, dáme do pekáčku spolu s rozpůlenými nebo rozčtvrcenými rajčaty a upečeme v troubě při 180°.
Opraný špenát pokrájíme na širší proužky, celer na menší kousky a obojí pár minut podusíme na másle, osolíme a podle chuti opepříme.


Ztuhlou polentu před podáváním nakrájíme na čtverečky a rychle opečeme na grilovací pánvi vytřené pár kapkami olivového oleje. Na talíři ji přelejeme šťávou s kuřete.

14.10.2022 | sm

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444