Ingredience: 4 kuřecí stehna 2 menší rajčata máslo na potření kuřete 1 stroužek utřeného česneku sušený tymián sůl 200 g instantní kukuřičné polenty 800 ml vody 400 ml mléka sůl 400 g čerstvého špenátu 1 řapík celeru kousek másla sůl mletý černý pepř |
Postup: Nejprve si připravíme polentu. Směs mléka a vody uvedeme do varu, pomalu přisypáváme krupici a stále mícháme. Osolíme a vaříme asi pět minut, až se hustá kaše přestane lepit na vařečku. Kaši pak v přibližně 2 centimetrové vrstvě rozetřeme na pečící papír a necháme ztuhnout. Netrvá to ani hodinu. Kuřecí stehna osolíme a potřeme směsí másla a utřeného česneku, posypeme tymiánem, dáme do pekáčku spolu s rozpůlenými nebo rozčtvrcenými rajčaty a upečeme v troubě při 180°. Opraný špenát pokrájíme na širší proužky, celer na menší kousky a obojí pár minut podusíme na másle, osolíme a podle chuti opepříme. |
Ztuhlou polentu před podáváním nakrájíme na čtverečky a rychle opečeme na grilovací pánvi vytřené pár kapkami olivového oleje. Na talíři ji přelejeme šťávou s kuřete.