Kuřecí steak se špagetami na ředkvičkách a čerstvých bylinkách

Pochoutka i bez nutnosti grilu

Pokud letnímu grilování počasí zrovna nepřeje a vy si i tak chcete dopřát šťavnaté maso, máme pro vás tip. Jak si udělat oběd snadno a rychle, aby byl lehký a zároveň chutný?


Ingredience
špagety (nejlépe tlustší, typ bucatini)
kuřecí prsa
čerstvé bylinky (bazalka, rozmarýn)
ředkvičky
cherry rajčátka
cibule
česnek
smetana
mozzarella
olivový olej
pepř a sůl
Postup
Připravíme špagety. Do velkého hrnce nalijeme vodu, osolíme, zakápneme olejem a přivedeme k varu. Následně do něj vložíme celé špagety. Pro přípravu dvou porcí bude stačit menší polovina sáčku. 

Omyté kuřecí prsní řízky svrchu i zespod nakrojíme a do řezů vložíme části rozmarýnu, promasírujeme maso olivovým olejem a opepříme. Maso nesolíme, aby zůstalo šťavnaté. 















Vložíme jej na předem rozpálenou pánev a opékáme po obou stranách, dokud se nevytvoří křupavý povrch. Nepřidáváme olej. Takto opečené maso vložíme do vyhřáté trouby na 130°C a pečeme zhruba 5-10 minut.Na olivovém oleji nejprve osmažíme na plátky nakrájené ředkvičky, které můžeme jemně osolit a opepřit, přidáme cibuli, česnek, rozpůlené cherry rajčata a bazalku. Po spojení všech vůní vložíme na pánev k připravené směsi uvařené špagety. Vše důkladně promícháme a zalijeme smetanou. Můžeme dochutit pepřem. Mozzarellu můžeme použít jako přílohu spolu s masem nakrájeným na nudličky, nebo ji můžeme přidat do směsi ještě před přidáním špaget. Záleží na zapojení vaši fantazie.
 
Gurmáni si mohou jídlo  ještě posypat parmezánem a čerstvou bazalkou.


O ředkvičkách se více dozvíte zde:
Zelenina, která sytí i léčí 
04.07.2013 | Pavla Hajdová

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444