Kuřecí paličky pečené s brambory a zeleninou

Jedna z mnoha možností jak si pochutnat na kuřecím mase.

Ingredience
10 - 12 kuřecích paliček
600 g menších brambor
4 mrkve
asi 1/4 menšího celeru
1 cibule
kousek másla na vymazání pekáče
2 lžíce citronové šťávy

marináda:
100ml bílého vína
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička sušeného rozmarýnu
10 lžic rozpuštěného másla
sůl a pepř

čerstvá petrželka nebo pažitka na ozdobu
Příprava
Ve velké míse si připravíme marinádu z hořčice, vína, sušených bylinek, soli a trochy mletého pepře, do které vložíme kuřecí paličky a dobře promícháme. Vše přelijeme rozpuštěným máslem a necháme v lednici několik hodin uležet. Brambory a cibuli pokrájíme na měsíčky, mrkev na menší špalíčky a celer na hrubší kostky. Před pečením smícháme brambory, mrkev, celer a cibuli s marinádou, ze které jsme vyndali kuřecí maso, podle potřeby můžeme trochu přisolit. Brambory se zeleninou dáme na pekáč, jehož dno jsme vymazali kouskem másla, povrch zakapeme citronovou šťávou a asi 15 minut pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C.
Na vrstvu brambor pak poskládáme kuřecí paličky a odkryté pečeme ještě 40 - 45 minut, až jsou brambory i kuřecí maso měkké. Na závěr posypeme čerstvou petrželkou nebo pažitkou.
15.10.2014 | Věra Růžičková

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444