Ingredience 10 - 12 kuřecích paliček 600 g menších brambor 4 mrkve asi 1/4 menšího celeru 1 cibule kousek másla na vymazání pekáče 2 lžíce citronové šťávy marináda: 100ml bílého vína 2 lžíce dijonské hořčice 1 lžička sušeného tymiánu 1 lžička sušeného rozmarýnu 10 lžic rozpuštěného másla sůl a pepř čerstvá petrželka nebo pažitka na ozdobu |
Příprava Ve velké míse si připravíme marinádu z hořčice, vína, sušených bylinek, soli a trochy mletého pepře, do které vložíme kuřecí paličky a dobře promícháme. Vše přelijeme rozpuštěným máslem a necháme v lednici několik hodin uležet. Brambory a cibuli pokrájíme na měsíčky, mrkev na menší špalíčky a celer na hrubší kostky. Před pečením smícháme brambory, mrkev, celer a cibuli s marinádou, ze které jsme vyndali kuřecí maso, podle potřeby můžeme trochu přisolit. Brambory se zeleninou dáme na pekáč, jehož dno jsme vymazali kouskem másla, povrch zakapeme citronovou šťávou a asi 15 minut pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C. |
Na vrstvu brambor pak poskládáme kuřecí paličky a odkryté pečeme ještě 40 - 45 minut, až jsou brambory i kuřecí maso měkké. Na závěr posypeme čerstvou petrželkou nebo pažitkou.