Kupujeme zahradní nábytek: Zaměřeno na materiál

Sleva 10 % pro čtenáře BYDLENI.CZ

Zahradní nábytek si vybíráme podle vzhledu, prostorových možností, ceny a také samozřejmě materiálu. V článku jsme se zaměřili na čtyři nejčastější materiály a jejich přednosti.

Teak do každého počasí

Teakové dřevo vyniká svými jedinečnými vlastnostmi, které jsou u zahradního nábytku stejně žádané. Teak díky vysokému obsahu přírodních olejů zaručuje tvarovou stálost a velmi dlouhou životnost.
 
Zahradní nábytek vyrobený z teakového dřeva dobře odolává proměnlivému počasí. Zahradní set tak nemusíte schovávat před každou dešťovou přeháňkou, zvládne přímé sluneční záření i extremní podnební výkyvy (dokonce odolá i sněhu). 
 
Svou oblibu si teakový nábytek mezi uživateli získává také pro svou snadnou údržbu. Abyste zachovali jeho typický medově zlatý odstín, doporučuje se jeho povrch 2x ročně ošetřovat speciálními nátěry.
 
Zahradní nábytek z teaku si můžete vybírat ze dvou verzí. Teak Natural není nijak povrchově ošetřen, a tak vynikne jeho přirozená kresba dřeva. Větší životnost vykazuje Teak Oil, který je ošetřen leštěním a dvojnásobným lakováním teakovým olejem s UV filtrem. 


 

bydlinekSleva 10 % na veškerý zahradní nábytek
Všichni čtenáři BYDLENI.CZ můžou využít unikátní slevu 10 % na veškerý zahradní nábytek z e-shopu www.zahradni-dreveny-nabytek.cz. Kód pro slevu: bydleni16. Platnost této nabídky končí 24. dubna 2016. 10% sleva platí na nákup libovolné zahradní sestavy.

Akácie beze změny po dlouhá léta

Exotické dřevo akácie pochází z tropických lesů Jižní Ameriky a východní Asie, odkud se postupně rozšířilo i do Evropy. Stejně jako teak i akácie vyniká odolností proti povětrnostním vlivům, zachovává si svou barevnou stálost i po dlouhá léta pravidelného užívání. Nepodléhá biologické degradaci. Akátové dřevo je typické pro svou olivově hnědou až šedohnědou barvu s jemnou texturou, která dodává dřevině krásný teplý vzhled
 
Akácie se používala k výrobě lodí, krovů v dřevěných domcích, hudební nástrojů, k vyřezávání dřevěných spojovacích materiálů a díky své odolnosti a síle se samozřejmě hodí k výrobě zahradního nábytku.

Zahradní sestava z akácie vkusně doplní prostor na vaší zahradě. Set se skládá z osmi židlí s vysokým opěradlem pro pohodlné sezení a rozkládacího prostorného stolu, který využijete v momentě, kdy se nahlásí neočekávaná návštěva. Oceníte také praktičnost skládacích židlích, které na zimu lehce složíte a uklídíte na půdu nebo do garáže. 
Zahradní sestava COPENHAGEN 1+8 + olej zdarma

Eukalyptus nejen pro naše zdraví, ale i pohodlí

Eukalyptus možná znáte jako léčivou esenci, která pomáhá při potížích s dýcháním. Vlastnosti této exotické dřeviny z Austrálie jsou však žádané také pro výrobu zahradního nábytku.

Dřevina vyniká svou tvrdostí a odolností a stejně jako ostatní vyžaduje pravidelnou péči v podobě ošetření kvalitními oleji. Jedině tak zachováte její přirozenou medově hnědou barvu. Bez ošetření bude postupně šednout. 

Když nechcete dřevo, volte umělý ratan

Pokud hledáte jinou variantu než dřevěný zahradní nábytek, možná vás zaujme umělý ratan. Podobá se přírodnímu ratanu, ale oproti němu nevyžaduje skoro žádnou péči. Je mnohem pružnější, a tak je málo pravděpodobné, že byste ho mohli poškodit. O nábytek z umělého ratanu se nemusíte starat ani při dešti, ani při vystavení přímému slunci.

Takové situace, při kterých by přírodní ratan trpěl, umělý zvládne lehce. Neplesniví, nerezaví, neloupe se, nepraská, nemění barvu a  je odolný proti UV záření. Na zimu jej stačí přikrýt plachtou a na jaře jen otřít vlhkým hadříkem. Velkou výhodou oproti dřevu je také jeho nízká hmotnost. S ratanovým nábytkem můžete snadno manipulovat, a tak si ho z venku klidně přenést i do interiéru. 
Kompletní nabídku zahradního nábytku naleznete v e-shopu www.zahradni-dreveny-nabytek.cz. E-shop nabízí veškeré zboží skladem a ihned k odeslání s dopravou zdarma. O věrohodnosti obchodu také svědčí vysoké hodnocení 93 % na srovnávacím portálu Heuréka.
12.04.2016 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444