Kupujeme kávovar

Také si nedokážete představit den bez šálku lahodné kávy? Jestliže jste ochutnali čerstvě namletou kávu, nejspíš se už nikdy nevrátíte k té instantní. Na výbornou kávu už nemusíte chodit jen do kavárny, připravte si ji doma.

Hitem posledních pár let jsou kapslové kávovary, možná i vy jej máte doma. Stačí vložit malý kelímek s připravenou směsí a rázem máte hotové espresso, ba dokonce i caffè latte, cappuccino nebo horkou čokoládu. Výhodou kapslového kávovaru je nízká pořizovací cena a rychlost přípravy. Prvotní nadšení však rázem vystřídá náhlé překvapení - cena jednotlivých kapslí! Navíc ve chvíli, kdy ochutnáte kávu v kavárně, zjistíte, že se jí ta vaše kapslová nevyrovná. Proč tomu tak je?

Rozdíl je v kávovaru. Ze směsi v kapsli nikdy nepřipravíte tak kvalitní kávu jako z čerstvě upražené. Pokud si chcete vůni kvality vychutnávat každé ráno, investujte do kávovaru. Vybrat si můžete mezi pákovým nebo plně automatickým. 

Pákové kávovary vs. automatické

Pákovému kávovaru dá přednost ten, kterého proces výroby kávy fascinuje. Příprava kávy je totiž ve vašich rukou. Nejprve si kávu sami namelete a pak pomocí pákového mechanismu začnete s přípravou. Výhodou pákových kávovarů je nižsí cena, nevýhodou nutnost vlastního mlýnku a náročnější obsluha.

Většina ocení automatické kávovary, které za nás kávu připraví. Stačí vybrat oblíbený šálek, nápoj a stisknout tlačítko. Obzvlášť vás nadchnou ONE TOUCH přístroje, kde pouhým stiskem jednoho tlačítka zahájíte přípravu kávy nebo čisticího programu. Díky plně vybavenému automatickému kávovaru si doma můžete vychutnat i lahodné café latté nebo capuccino. A že máte radši kávu silnější? Není problém nastavit její sílu stejně jako hrubost mletí, teplotu vody, množství i poměr.  

Automatický kávovar - barista u vás doma

Při výběru automatického kávovaru věnujte pozornost kvalitě mlýnku, spařovací jednotce a elektronice. Jistě oceníte také praktický design, abyste mohli kávovar snadno čistit. I ten nejkvalitnější kávovar může časem potřebovat opravu, proto se před nákupem ujistěte, že značka poskytuje servis a náhradní díly.
 
Zárukou kvality jsou švýcarské a německé kávovary. Mezi specialisty v oblasti plně automatických kávovarů můžeme doporučit kávovary značek JURA a NIVONA.
 
Kávovary nabízejí snadné a intuitivní ovládání.Většina disponuje ovládáním one touch (vše jedním ovladačem), což značně zjednodušuje obsluhu přístroje. Jejich předností je umístění kapučinátoru do jedné (výškově nastavitelné) hlavy společně s tryskami na kávu. Při výrobě caffè latte nebo cappuccina tak nemusíte posouvat šálek, ale pouze vyberete nápoj, stisknete tlačítko a už jenom sledujete samotnou výrobu nápoje.
 
Samozřejmostí jsou čisticí programy (odvápnění, proplach, vyčištění cest na kávu atd...). Vše je snadné. V neposlední řadě oceníte vypisování potřebných instrukcí na displeji v češtině.

Pro více informací navštivte specializované e-shopy: www.nivona-eshop.cz, www.shop-jura.cz.
20.05.2015 | Jana Koenigová

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444