Ingredience - na 4 porce 350 g kukuřice 1 brambora nakrájená na kostičky 1 velká cibule najemno nakrájená 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky 750 ml vývaru (zeleninového nebo kuřecího) 200 ml smetany (obsah tuku 12%) sůl pepř olivový olej pažitka |
Postup Ve větším hrnci na olivovém oleji zpěníme cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a ještě chvíli opékáme. Do hrnce přihodíme kukuřici a nakrájenou bramboru, vše dobře osolíme, opepříme a zalijeme vývarem, necháme vařit asi 20 minut. Když je kukuřice i brambora doměkka uvařená, vše rozmixujeme pomocí tyčového mixéru. Polévku zjemníme dvěma deci smetany a necháme ještě chvíli provařit. Pomocí síta polévku propasírujeme, aby v ní nezůstaly slupky od kukuřice. Na závěr můžeme ještě podle chuti dosolit, podáváme s čerstvou pažitkou. Polévku můžete doplnit krutóny z opečeného pečiva. |
Kukuřičná polévka
Že patříte k milovníkům polévek, ale kukuřičnou jste ještě nezkoušeli? Tento recept, za který děkujeme čtenáři Jiřímu, vypadá jednoduše. Zkuste ji.