Kuchyně a jídelny

Kuchyně plní hned několik funkcí. Je přípravnou pokrmů, skladištěm potravin, úložištěm nádobí, ale i čistících prostředků, někde i prádelnou, jindy také žehlírnou. Především je ale jídelnou.

Zařízení kuchyně se dá koupit jako kuchyňská linka nebo sektorová kuchyně. Cena se pohybuje v rozpětí od 15 000 do 150 000 Kč, a to v závislosti na vybavení linky a na kvalitě, případně i výrobě a vybavení "na míru". Řada výrobců nabízí opravdu dokonalá a moderní řešení prakticky pro všechny typy standardně velikých (malých) kuchyní. Pokud se rozhodnete pro zakoupení nové kuchyňské linky, a už jste si ji vybrali, je velmi vhodné dohodnout se s prodejcem na její profesionální montáži. Nejde jen o prosté postavení - montáž (někdy i o uchycení skříněk na zeď), ale i o připojení vodovodních, odpadních rozvodů a elektrického vedení a případně i zásuvek k připojení dalšího vybavení kuchyně (mikrovlnná trouba, pračka, chladnička, myčka nádobí). Každá z kuchyní projektovaných a vyrobených firmou zabývající se výrobou kuchyňského nábytku je originálem odrážejícím individualitu zákazníka a jeho požadavky. Provedení může být moderní, rustikální, nebo jen účelové, z různých druhů materiálů, lamina i masivního dřeva. Mnohé firmy nabízejí velmi výhodný systém splátkového kalendáře. Zákazník může totiž nábytek splácet ve více etapách. Při výběru nového dřezu je vhodné nešetřit a volit variantu "nerez". Míchací páková baterie usnadní práci při mytí nádobí a přináší úspory díky omezení ztrát spotřeby vody. V kuchyni může být umístěna digestoř k odsávání pachů.
17.12.2002 | Richard Koníček

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444