Kuchyň s puncem originality

Říká se, že kuchyň je srdcem každé domácnosti. Ráno tu příjemně voní káva nebo bylinkový čaj, v neděli čerstvě upečená bábovka. Je to místo plné vůní a dobrot, kde se schází celá rodina. Mnozí z nás s láskou vzpomínají na babiččinu kredenc, skrývající nejednu dobrotu pro mlsný dětský jazýček. Byla to bezstarostná doba, kterou bychom rádi vrátili zpět.

Proti proudu času se plout nedá, přesto si ale můžeme tyto sladké časy přivolat zpět. Stačí pořídit si podobnou kuchyňskou linku firmy Libelik, která nám bude připomínat babiččinu chaloupku nebo na romantickou horskou chatu, k níž nás váže mnoho krásných vzpomínek. Ne, nebojte, nemusíte kvůli tomu do starožitnictví ani číst inzeráty. Když mluvíme o kuchyních, které nám připomínají „staré dobré časy“, rozhodně to neznamená, že bychom se měli smířit s podřadnou kvalitou. Právě naopak!

Kuchyňské linky firmy Libelik v sobě nenásilně spojují oba prvky, tedy nostalgický nádech dob nedávno minulých, a současně kvalitu nábytku, který beze zbytku splňuje naše nejvyšší nároky. Přeci jen, jsme zhýčkaní a i když má mít kuchyně starodávnou patinu, chceme, aby dvířka skříněk nevrzala, aby vše fungovalo, jak má, zkrátka a dobře, aby linka byla poctivě vyrobena z kvalitního materiálu. A toho si je firma Libelik velice dobře vědoma.

„Nespecializujeme se jen na tyto kuchyně s patinou, o které je velký zájem, ale nabízíme i další, standardní sektorové druhy,“ vysvětluje majitel firmy Libelik Michal Řehoř. „Navazujeme na dlouholetou tradici, neboť kuchyňské linky se v Českém Dubu na Liberecku vyráběly již před několika desítkami let. Nyní se specializujeme na výrobu pěti základních druhů kuchyní s vysokým podílem ruční práce s tím, že nabízíme široký sortiment velikostí jednotlivých skříněk a bohatý výběr povrchových úprav dvířek a ostatních doplňků.“

Firmě Libelik se mistrně podařilo obojí: skloubit kvalitní materiály s technologickým postupem, který nábytku nenásilně vtiskne starodávný rukopis a onu milou domáckou atmosféru.

Co to vlastně znamená, že dvířka kuchyňských linek se při finální úpravě patinují? Tajemství je prosté: nový nábytek vypadá jako přirozeně opotřebovaný časem a užíváním.

Tohoto „lehce opotřebovaného“ a nenapodobitelného vzhledu lze dosáhnout dvěma způsoby. Pokud se rozhodnete pro sametově matný povrch, tak se při finální úpravě použijí speciální vosky. Nebo lze zvolit druhý postup: dřevo se nejprve natře nebo nalakuje na požadovaný odstín a povrch se pak šetrně obrousí nebo jemně zdrsní.

Patinace je založena na vysokém podílu individuální ruční práce. I při vší pečlivosti a důkladnosti se může stát, že všechna dvířka kuchyňských skříněk nebudou navlas stejná. To by měl mít zákazník na zřeteli a pokud si pořizuje kuchyňskou linku s patinovaným designem, je dobré si objednat potřebný počet kusů skříněk a doplňků najednou.  „A to právě proto, aby byla zachována jednotnost vzhledu,“ potvrdil Řehoř.

Máte zálusk na novou kuchyňskou linku, ale připadá vám, že je vaše místnost atypická a nevíte si rady, jaké skříňky koupit a jak je sestavit, takže to chcete vzdát? To by byla chyba! „Děláme kuchyňské sestavy na míru, navrhneme zákazníkovi, jak by mohla nová kuchyně vypadat a pokaždé vycházíme z jeho představ a také z členění prostoru,“ dodává Michal Řehoř. „Takže i ten, kdo má v kuchyni málo místa, bude mile překvapen, že přijdeme s takovou kombinací skříněk, která bude dobře vypadat a kam se toho hodně vejde.“

Ačkoliv mírně zašlého vzhledu bylo dosaženo již při výrobě a kuchyň je zbrusu nová, nic to neubírá na autenticitě pocitu, který v nás mírně vybledlý a lehce omšelý povrch nábytku vyvolává. Automaticky navodí atmosféru starých dobrých časů, touhu po romantice a návratu do dob dětství či mládí, které v nás  často zanechávají ty nejsilnější emoce… Kdo ale touží po moderním, nadčasovém vybavení kuchyně, bude s výrobky firmy Libelik rovněž spokojen, neboť spektrum jednotlivých druhů skříněk a především jejich kombinací je vskutku velmi široké.
17.01.2011

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444