Krůtí prsíčka s ananasem, bagetkou a listovým salátkem ze zahrádky

Letní grilování je v plném proudu a my v redakci víme, že osvědčených receptů není nikdy dost. Zkoušeli jste připravit na ohni například ovoce? Pokud se chcete své blízké pohostit výborným letním obědem, překvapte je grilovaným ananasem na krůtím mase. 

Ingredience
krůtí prsa
plátky konzervovaného ananasu
bagetky (rohlíky)
listový salát
máslo
cibule
sušené bylinky dle chuti (bazalka, oregano, tymián)
citron
ocet
voda
olivový olej
cukr
sůl
kari 
Příprava
Den před samotným grilováním si naložíme omytá krůtí prsíčka do olivového oleje, přidáme kari a sůl. Připravíme si bagetky podle chuti - rozkrojíme na poloviny a lehce namažeme máslem a posypeme vybranými  bylinkami. Salát si připravíme s tradičním nálevem, kdy dobře očištěný listový salát (můžeme nechat celé listy, nebo natrhat na menší části) zalijeme nálevem připraveným z vody, octa, cukru a soli dle chuti (ocet můžeme úplně nebo částečně nahradit citronem) a zakápneme olivovým ojelem. Jako předkrm si můžeme připravit grilovanou cibulku, kterou pouze rozkrojíme na půlky a oddělíme její jednotlivé vrstvy.
Postup
Krutí prsíčka grilujeme tak dlouho, dokud nejsou zcela hotová. Mezitím na grilu opečeme cibulku jako předkrm a bagetky k masu. Cca 5 min předtím, než jsou prsíčka hotová, grilujeme i ananas. Prsíčka s ananasem podáváme na listovém salátu a k tomu dokřupava opečenou bagetku.
 
09.07.2013 | Markéta Svobodová

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444